• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kod mene na 6245 i na 3511 nikad lamela ne klizi, samo se neda ubaciti u brzinu i počne krčiti jako i mjenjamo lamelu.. Dzabe prestelavanje capica podere se lamela, izmjena i po gasu dalje :).

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ma mislio sam na ovaj problem curenja ulja u korpu. Dok ulje ne zamaže lamelu, vjerojatno ni ne curi puno. Samo provjeravati razinu ulja u motoru, po potrebi dosipavati i teraj dalje.

Meni je na Golfu 2-ci curilo negdje iz mjenjača i samo kod izmjene ulja u motoru sipnem i u getribu i to je to. E sad proklizavanje lamele nije doživio jer me naguzio neki seljak i posavijao šasiju skroz do zadnjih sjedala... Tako da je otpisan.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Da se razumijemo. Svatko radi ono što želi. Ja osobno nebi rastavljao sve dok lamela ne krene proklizavati, dotad sipaj ulje i vozi... Osim ako baš curi da za 2 sata ode litra onda mora napola ići. Bilo kako bilo, njegovo je dali će rastavljati ili neće.

To nije imt da fleka posvuda.. da sam htio flekove po dvorišću i garaži, zel bi imt-a za pol manje love nego kaj je zetor bio :eek::

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kod mene na 6245 i na 3511 nikad lamela ne klizi, samo se neda ubaciti u brzinu i počne krčiti jako i mjenjamo lamelu.. Dzabe prestelavanje capica podere se lamela, izmjena i po gasu dalje :).
Interesantno, obično kad lamela klizi se traktor lakše šalta jer lamela ne lovi. Nema dobar spoj zamajca i mjenjača.
Ma mislio sam na ovaj problem curenja ulja u korpu. Dok ulje ne zamaže lamelu, vjerojatno ni ne curi puno. Samo provjeravati razinu ulja u motoru, po potrebi dosipavati i teraj dalje.

Meni je na Golfu 2-ci curilo negdje iz mjenjača i samo kod izmjene ulja u motoru sipnem i u getribu i to je to. E sad proklizavanje lamele nije doživio jer me naguzio neki seljak i posavijao šasiju skroz do zadnjih sjedala... Tako da je otpisan.
Ulje iz motora ne može zamastiti lamele u 99,9% slučajeva.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
01cef8544339e7d222668d5f709cbafc.jpg

78cfa566967c79ab8f1c73a6a83d4416.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Lijepo :). Te njegove gornje lampe ne vuku puno struje? Ja sam uvijek htio spojiti na 6245 i gornje i donje da zajedno rade, ali cale kaže da vuku previše struje i da to ne može zajedno raditi..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ove su na zasebnom osiguraču. Neki upale duga svjetla i ta gore pa rade s tim da su na dva osigurača, lijeva i desna strana, svaka za sebe. Kod mene će to par puta u godini biti u funkciji. Ne radim puno po noći. Mislim da su 40w žarulje gore.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Super onda :). U ljeti za bale voziti odlično :). Ja na 6245 planiram iznad pozicije staviti 2 lampe i 2 nazad na krov.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ja bum na svog šiber dole i stakleni napraviti, nacrti i ideje su pali, sad sam na realizaciju projekta :D:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Da gledaš zvijezde? Ona žica jedna što ima ispod desnoga zadnjega svjetla, od čega je to?

Tinmark

Član
Tu od
7 Velj 2016
Poruka
53
Ja sam kupio novi pa izblijedi kroz par godina

Može se spojiti da rade i gornje i donje lampe samo treba ugraditi releje i malo predelati instlaciju i onda to radi ko curica.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Na 6245 planiram zamjenit menđete na klipu hidraulike i razvodnik, mislim to ce uradit majstor, ja moram skinut onaj cijeli komad ispod sica pa me zanima dal treba na nesto posebno pripazit prilikom skidanja toga, ruke hidraulike odpojim izvana itd...!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
To i mene sad čeka kroz par dana :). Mi skidamo sjedalo, one ploče sve i dignemo malo kabinu.. A kad skidamo ruke hidraulike obavezno zabilježimo ruke hidraulike kao su bile da ih isto tako i vratimo. Inače nema više onih plavih mandžeta, već su sad neke zelene..

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Tak i ja planiram rastavljat, jedino sam mislio ruke hidraulike odpojit na onom doljnem komadu tak da ih ne diram di su spajane sa komadom koji skidam dolje sa traktora! Ak ima ko kakvu sliku toga kad se rastavi!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako planiraš mijenjati gumice na rukama hidraulike, gore odmah na hidraulici, moraš skidati ruke i zabilježiti kako su bile..

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Može se spojiti da rade i gornje i donje lampe samo treba ugraditi releje i malo predelati instlaciju i onda to radi ko curica.
Ili gore ubaciti led rasvjetu. Jeste skuplje u startu ali puno manji potrošači i netreba kemijat.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako meni govoriš po razvodniku ne diramo, to je valjda jedino što ćale na Zetoru ne radi sam :).

new1234

Član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
72
Moze li mi neko reci sta znaci kad svijetli ova lampica

Prilozi

• 20160211_124318.jpg
    20160211_124318.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 108

Najnoviji postovi