MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Kod mene na 6245 i na 3511 nikad lamela ne klizi, samo se neda ubaciti u brzinu i počne krčiti jako i mjenjamo lamelu.. Dzabe prestelavanje capica podere se lamela, izmjena i po gasu dalje .
Da se razumijemo. Svatko radi ono što želi. Ja osobno nebi rastavljao sve dok lamela ne krene proklizavati, dotad sipaj ulje i vozi... Osim ako baš curi da za 2 sata ode litra onda mora napola ići. Bilo kako bilo, njegovo je dali će rastavljati ili neće.
Interesantno, obično kad lamela klizi se traktor lakše šalta jer lamela ne lovi. Nema dobar spoj zamajca i mjenjača.Kod mene na 6245 i na 3511 nikad lamela ne klizi, samo se neda ubaciti u brzinu i počne krčiti jako i mjenjamo lamelu.. Dzabe prestelavanje capica podere se lamela, izmjena i po gasu dalje .
Ulje iz motora ne može zamastiti lamele u 99,9% slučajeva.Ma mislio sam na ovaj problem curenja ulja u korpu. Dok ulje ne zamaže lamelu, vjerojatno ni ne curi puno. Samo provjeravati razinu ulja u motoru, po potrebi dosipavati i teraj dalje.
Meni je na Golfu 2-ci curilo negdje iz mjenjača i samo kod izmjene ulja u motoru sipnem i u getribu i to je to. E sad proklizavanje lamele nije doživio jer me naguzio neki seljak i posavijao šasiju skroz do zadnjih sjedala... Tako da je otpisan.
Ili gore ubaciti led rasvjetu. Jeste skuplje u startu ali puno manji potrošači i netreba kemijat.Može se spojiti da rade i gornje i donje lampe samo treba ugraditi releje i malo predelati instlaciju i onda to radi ko curica.