• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

new1234

Član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
72
Pozz,imam jedno pitanje Zetor baca ulje na odusak i na sredini traktora ispod...sta bi to bilo semering radilice?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Jel znaš odakle ti curi ulje? Jel ulje iz mjenjača ili iz motora? Ako je iz motora lako moguće da je semering radilice... I jel ti proklizava kvačilo/lamela možda?

Ako proklizava svakako mora popola traktor pa ćeš ujedno i vidjeti koji je semering krivac dali od mjenjača ili od radilice. Ali da e to približno točno odrediti ako znaš odakle ti curi ulje.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
heh kum je kupio novog majora sve mi je jasno. Da bu stvar bolja, ima takve poluge da nemrem ništa zakopčit na njega. Lud je ko šiba, a za okrenut mu treba pola jutra. Još je gori od starog 7045 kojeg ima koji ima tešku vuču i koji je poznat po neokretnosti.
Kaže gdi sa starim prođe, ovaj se utopi. Nezadovoljan jako, ali za sad u tih 500 sati nije bilo kvarova, osim kaj su mu sve 4 gume redom popucale koje nisu priznali u reklamaciju tj pod garanciju.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
A da se poštelati ajnšlag.. Moj 6245 ima tešku češku prednju vuču pa je jako okretan, dok proxima i nije baš, ali se uvijek može povećati ajnšlag na kontra vijcima :)

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Da se koliko se da. Općenito su neokretni stariji i tvoj 62 i 52 i svi ostali s prednom vučom. nijedan nije ispod 11 m
Dok recimo moj mf koji ima 6 cilindara je na 10.5m se okrene i neda se štelat tak je kak je.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Kak se nebi moglo, ko ima viška penez more graničnike i skinuti pa mali mota pod 90 stupnjeva.
Doduše par puta, ali mota.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Ja ću morati baš jednom izmjeriti.. Jako sam zadovoljan sa ajnslagom pogotovo kad kosim s njim i sličnim poslovima. I dok je uza parcela za orati s njim se super okrecem dok sa proximom teže. Gdje je problem sa polugama na majoru?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Dali ima zetor uopće semering ili ima onaj navojni lim koji vraća ulje?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Okretan je jer si se naučio na njega. Svakom se stroju privikneš, ja ti velim iml sam 62 tj još uvjek ga imam i znam o čem ti pričam, ovaj puno veči traktor ima duple križeve i sve u manjme se krugu okrenem nek sa zekanom. iako sam zekanom išo u 2 manevra u brazdu isto idem i s ovim, samo je ovaj kretniji a itekoliko je duži.
Problem s polugama je jer ih ima onako kao vinogradar. od kučišta ima kao Z naopačke i opet dolje tako i kuglu nemože nataknut na bolcnu jer mu nekad nosač, ili rama od nečeg smeta i poluga zapinje....

A silokombajn može zakopčit al ga nemože dič zapinje u gume jer su pak prekratke.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Ni meni se taj major nikako ne svidja.. A što se tiče 62 tvoj ima drugaciju prednju vuču :).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Je, sa Supersteerom...dok ti ne prisjedne okretnost radi cijene popravka :D:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
Ne moze on biti skup koliko ja mogu biti zadovoljan. Kao i ps mjenjaci, el. reverzeri...
Rekoh da cu racune polozit kad dodje do toga

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Nisu mu priznali zato kaj ima smeće od Mitasa gore, on izdrži godinu dana i to je to. Kak su meni u dućanu rekli "tko daje garanciju na gume". Taurus ima 5 godina jamstvo na pucanje, luščenje i sve kaj nema veze s mehaničkim oštećenjem.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ulje iz motora ispod na karteru i na spoju...i na iberlaufu baca.

Bacanje ulja na iberlauf može biti zbog istrošenih karika/stublina, a curenje na spoju mjenjača i motora ako veliš da je motorno ulje onda je semering radilice ili ako ima onaj lim koji je netko spomenuo ranije... Svakako skinuti zvono dolje pa pogledati točno uzrok curenja u korpu.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
A to je ljep posao kalat traktor na pol, sam kolega nije napisao koji model, ali ovi xx20 xx40, šerafljenja 2 dana na njima, lani sam svog kalao.. a trebaš imati i čime isto. Nije problem rastaviti, kad imaš u pozadini potporu kolega s foruma :)

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Da se razumijemo. Svatko radi ono što želi. Ja osobno nebi rastavljao sve dok lamela ne krene proklizavati, dotad sipaj ulje i vozi... Osim ako baš curi da za 2 sata ode litra onda mora napola ići. Bilo kako bilo, njegovo je dali će rastavljati ili neće.

Najnoviji postovi

Na vrh