• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Znači @bučo sad moliš Boga da ti se ovakav ne pojavi u getribe:(devil): i ne napravi feštu :icon_kidra:

HO!
Pa kaj je taj mali tak izgrizel osovinu???:icon_rofl:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Au, koji posel :( Sreća samo da nema puno zavrzlame i otpajanja oko skidanja kabine ;)

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@ZJ osovina je najmanji problem kučište getribe je pojelo jer se igličasti ležaj raspal i zupčanik je zribal na osovini, onda je otrgnulo šaraf kaj drži ovu osovinu i sve se zajedno okretalo u kučištu.
Još uvek se traži majstor koji bi mogel to popraviti da se ne kupuje drugo kučište,našli smo u bosni rabljeno 700 eura ili češka novo oko 1100e.
Vidi se i na slici da je rupu razlohalo za 3-4 mm

Prilozi

• IMG_20160209_211957.jpg
    IMG_20160209_211957.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 114

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kaj je to? Osovina rikverca?

Ako je, potraži u katalogu dijelove invertera, pa napravi da svaka brzina ima rikverc.
Kućište ostaje staro, a ti dijelovi sigurno manje koštaju nego "novo" kućište.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Da osovina rikverca, to sam i ja predložil samo ne mogu iz kataloga dokučit kaj mi točno treba za to jer nisam imal prilike vidjeti kak izgleda takva getriba sa reverzerom.
U subotu idemo po dijelove za kvačilo i ovo kaj se može slagati bez kučišta, pa bum vidio sa trgovcem kak bi ta igra ispala,.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jel traktor tvoj ili nečiji?
Ja bi se upustil u tu avanturu (da je moj).
Doduše, netko tko ga vozi ak nije čul šrotanje (a ovo je duuuugo trajalo), ni ne zaslužuje inverter.

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
I kod mene je bio problem sa rikvercom na 5011S pojelo takodjer osovinu. kod mene je zakovao mjenjac sreca na vrijeme sam spazio pa nije bilo vece stete .... Dok je komsija na 6245 zakovao mu mjenjac i potrgao sve zupcanike :D

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Koji bi bil uzrok tome?
Preniska razina ulja ili kaj drugo?

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
Vjeruj da ne znam ... Majstor mi je ugradio jedan dio kupio sam to u Laktasima
Koji sprecava da se mjenajc zakuje i od tada nikad vise nije zakaovao ...

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Moze neko malo pojasnit ovo da se "zakuje" mjenjac, kaj bi to trebalo biti, mislite da ostane u dvije brzine prilikom saltanja!

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
Ostane mjenjac u brzini i ne mozes saltati vise brzine dok ga ne vratis. Kod zetora je lako dignes pod samo i srafcigerom udaris u polugu i vrati se.To je 20ak min posla.Kod mene je to trajalo 2 dana :D
posto nisam znao ni ja dok mi majstor nije pokazao kasnije sam samo napravio poklopac da ne skidam citav pod... Viljuska ostane u brzini ne vrati se zajedno sa polugom. Nisam bas strucan da ti to jednostavnije napisem jbg :D

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Treba znati.. Meni 6245 nikad ne pomjesa brzine, dam kolegi koji ima 539 dva kruga sa rd napravi i pomiješa brzine..

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Pa to se mi je dogodilo par puta, kad ga na brzinu presaltas iz rikverca, poravnas vilice i idemo dalje!

Na vrh