• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Pa normalno da bude krama za te novce, to svatko s imalo mozga zna.
Previše komentirate, a premalo kupujete, i premalo znate o strojevima.

Hoces reci da ti puno kupujes i puno znas o strojevima??

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
S obzirom na viđeno ovdje, da.
Smiješne su mi priče kako bi dao nekih 8 tisuća za traktor, ali moraš razmisliti, a kad bi imao klimu, dvadeset konja više i prednji pogon, onda bi dao te novce bez problema... Hahah, na taj način nećeš kupiti nikad ništa...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Za traktor nije hitno, imam ga kod kuce, koji obavlja poslove koje bi mogao i ovaj, al se vise naradio.....tako da mogu kupiti i nemoram.....uzeo sam druge trenutno vaznije stvari, a ako se pokaze dobar taj zetor, mogu i njega kupiti....

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Taj zetor ako je zaista takav kakvim si ga opisao, otici ce brzo za te pare. Ako ima kabinu i imas posla za njega, idi odmah po njega. Moze on preko 12000 sati ako povedes brigu. U mom kraju ima zetora kolko ti srce hoce, i 4320 je dobra serija.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ja sam kupio fiat 6090 sa kabinom prednjim pogonom i utovarivacem za 8300€ i nekad pomislim da je skup bio.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja bih ga odmah uzeo za te pare, ne bi se ni malo premisljao.. Ako takvo nesto meni naleti odmah kupujem i rjesavam se Imt-a.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
A koji to traktor za 10 kila eura ima ima svu tu opremu? O čemu pak ti pričaš?

Moj je bil 12500 a orginal ralicom, kardanom i hidraulikom napred, pred 7 let, 1990 sati je imao onda... s tim sa ralica vrijedi bar 500 eura od tog.

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
6211 ja platio 8k evra 1900 radnih sati, ako je vjerovati satu onda je to nov traktor.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
6340sam kupio sa 740 sati pa je valjda bivši gazda veš bio šarafio glave. Tak da ništa nije sigurno.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Moj je bil 12500 a orginal ralicom, kardanom i hidraulikom napred, pred 7 let, 1990 sati je imao onda... s tim sa ralica vrijedi bar 500 eura od tog.

Pojedinci bi kupili za 10 000 traktor od 100ks, duplak, klima, power, reverzer, zračni sic... Možda jošš i plug s njim! O tome govorim.

Nego, da prijeđemo malo na korisnije stvari- zna neko kak izvadit van motoriće od ventilatora na Češkoj kabini? Probal sam ali jesnostavno ne kužim... U prvoj brzini jedan se vrti ko lud, ali cvili kao da je ležaj otišao, a drugi se vrti skroz polako. U drugoj brzini ne radi ni jedan.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
A i to kaj velis..
Sve radove gore radim sa sica iz kabine, ona 4 serafa kraj vrata odvrem i cjela kutija padne 20ak cm dole i ima mjesta za raditi

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma ja skinem čitav krov, i čačkal sam oko tih ventilatora dva sata, ali nikak ih skinuti, nema nikakvih šarafa ni ništa slično...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ako je ceska ona siroka kao kod mene onda skidas cijelu onu limenu kutiju gdje je hladnjak grijanja. Mozda bi i mogao skinuti ventilatore jer su oni tamo prikopcani samo sa onim metalnim klipnama. Ja sam to dosta davno vadio kada sam mjenjao hladnjak koji je bio probusen. Ali morat cu opet izgleda se nesto odlemilo ili su cetkice kaput jer nikako ne radi, steuje ima al nece da vrti.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zaboravil sam napomenuti, široka je kabina, ali na starijem traktoru, nije isto kao kod tebe, imal sam i ja 6340, na njemu je drukčije izvedeno...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
S obzirom na viđeno ovdje, da.
Smiješne su mi priče kako bi dao nekih 8 tisuća za traktor, ali moraš razmisliti, a kad bi imao klimu, dvadeset konja više i prednji pogon, onda bi dao te novce bez problema... Hahah, na taj način nećeš kupiti nikad ništa...

Pričaš malo na pamet..
Neznam puno o strojevima,ali znam kaj se more kupit u Njemačkoj i za kakve novce se tam kupuje traktor...
Bezveze gore nekaj spominješ kaj uopče nema veze..Moj komentar je bio na traktor kakav se nudi i koja mu je cijena to je uredu..Ali nije uredu da neko za takav isti traktor traži 10-12 000e kao da je to nekaj posebno ili drugačije..Naravno,uvijek svaka roba ima kupca koji to plati..

A za 10.000e se može kupit traktor sa svime kaj sam naveo..Da je izrađen to stoji,ali isto tako još bude on radio..Svatko bira kaj oče kupiti..

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
ja sam kupio mfa 3060 ispod 10k eura..sa klimom i u sasvim solidnom stanju...je da sam dosta dugo tražio traktor ali našlo se..ali kao što se kaže svaka roba ima svoga kupca a onaj tko želi takav traktor za toliko love,tko smo mi da prigovaramo;)

Dalibor89

Novi član
Tu od
16 Ruj 2017
Poruka
5
Ma ja skinem čitav krov, i čačkal sam oko tih ventilatora dva sata, ali nikak ih skinuti, nema nikakvih šarafa ni ništa slično...

Gogo ako skidas ventilatore na 6211 onda ih je lako izvaditi napolje. Skines poklopac lima od te kutije, i odvrnes 3 srafica sto su na ventilatoru. Ja sam izbacio taj original motoric, i stavio od Yuga sa dve brzine na oba ventilatora i sad radi ko nevreme.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kaze jedan kod mene da je nosio to na opravak i kaze 500kn opravak, a nov, komplet s kucistem 700kn. Tako da ja pikiram novi ako ovaj moj bude van mogucnosti pipravka.

Mada mislim da su cetkice jer su bile dosta istrosene kod zadnjeg skidanja. Ce vidimo kad mi prdne da skidam.

Na vrh