• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Pozdrav ljudi! Planiram malo srediti kabinu, radi se o češkoj kabini. Trebam bocne tapecirunge blatobrana, zna ko dal ima to negdje za kupit, na internetu sam nasel u ceskoj u agroservis hlucin, kak to da toga nema tu kod nas za kupit!

Ima kod ovlastenog 100%, sad je to Pod dezanovci, ili kod hubzin, mozda cak i kirs.
Za svoj sam uzimal sitnice kod kirsa (po narudjbi) kaj nijedan ducan nije drzao niti ikada imao u ponudi, oni jesu.
Skupi su dosta ti tapacirungi, mislim da je prije koju godinu bilo oko 100-150 eura komad..al velim nesjecam se vise

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
I ja sam tu pumpao kao lud ispočetka, dok mi ovdje nisu dobri ljudi objasnili da to nije pametno.
Za mazalicu štange mjenjača znaš?

Ma danas svi kao rade po licenci Kvernija, ali nije to to.
Gledao sam te Helti plugove, kratke su to daske, ko na IMT-u, a to nije dobro, teže se vuče i ne ore lijepo.
Ti bi znači ravnjaka, ne okretača?
Naravno, ako podrivaš, puuno lakše se ore, dubinu možeš smanjiti, a i ne moraš, poslije podrivača ti to neće biti problem.

nisam našao mazalicu mjenjača, čuo sam da ima i za njega. gdje se ona nalazi?
mene bi dobar ravnjak sasvim zadovoljio. iako okretač ima dosta prednosti, ali okretača definitivno ne bi uzeo novoga, preskupi su mi.
da, vidi se po dasci manje više sve, ne moraš niti probati plug. pogledaj samo kako su lijepo uvrnute kod kvernelanda, mislim da bi mi br. 9 bile dobre (sa slike).
kakve ti daske imaš?

kverneland-no-9-body-sets.jpg

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
gogo sada sam našao tvoje postove iz 2015 godine vezano za podmazivanje ručice mjenjača. jedva čekam sutra to isprobati jer i meni malo šteka kada se šalta na hladno. jel podmazujete i sa čime onaj sistem poluga za upravljanje hidraulikom, imaju kao kugle, ja sam to sa wd-om ali znam da je wd loš za takve stvari, brzo ishlapi...

zetore opak stroj taj crystal! jel imaju oni šta zajedničko sa ursusima, izgledaju mi identično kao ursus 904...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
...
zetore opak stroj taj crystal! jel imaju oni šta zajedničko sa ursusima, izgledaju mi identično kao ursus 904...
Imaju:
motor i mjenjač su čehoslovački, napravljeni u tvornici ZTS Martin (u Slovačkoj).
Kabina i hauba su ili poljski (Ursus) ili čehoslovački (Zetor).

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Evo ljudi informacija u vezi tapecirunga, ima tractorpro cegec, Sveti Ivan zelina, 500 kuna komad!

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Evo prinove i kod mene , Zetor Crystal 8045
Kolega neka te dugo i dobro služi...koliko sati,koja god i ako nije tajna kolko plaćen?
potrudi se za slike jer ove su dost mutne:)

Posljednje uređivanje od moderatora:

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Slike su mutne jer je slikano po noci , slikacu po danu kad stignem. Sat je stao odavno a inace pise 2300 , 2013 je uvezen iz Njemacke , 1982 god. proizvodnje. Placen je 7000 €.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Sad samo pribavi turbinu od 100-45, jer je taj motor malo preslab za taj teški traktor, pa da malo "oživi".

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Tako sam i planirao, za sad sam promjenio dizne , postelao ventile i tako neke sitnice . Zacudilo me je da je dosta okretnij od Proxime 85.

Posljednje uređivanje od moderatora:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Da li mu je multipower ispravan,na ursusima 1614 je to bila boljka

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Imam problem sa bosch pumpom na zetoru 8045 , naime kad sam htio zamijeniti ulje u pumpi ona je bila puna nafte . Kupio sam novu AC pumpu i promjenio, jer je stara bila gotova , ali nakon 2 h posla bosch pumpa je opet puna nafte . Sto bi bio uzrok tome

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Propušta na elementima i budi sretan što nema centralno podmazivanje jer bi ako toliko pušta razrijedila ulje u motoru i stradali bi ležaji radilice.Mora kod bošiste po nove elemente i pravi remont pumpe i diza.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Kakav je zetor 4320? Ponuden mi jedan sa 2200 sati, prvi vlasnik, doslovno nov, nevalja akumulator samo.....cjena nesto manje od 55000kn,....nisam bas ljubitelj zetora, al ovaj je nov......neznam jel vrijedi toliko

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
To je ono šta stalno pričam...problemi počeli nakon kupnje ko kod mene i većine... zato, polovan zetor :D:
To kaj 4320 ima 2200 vur nije ti nikavo mjerilo da je "novo", jel sam na svom na 2300 otvarao motor kad je klip puknuo.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
šteta, ima 20 godina, stvarno za te godine je ko iz trgovine, stalno u garaži, ima servo, gornju i donju poteznicu, motor suh.....upalio nije jer je neispravan akumulator, al to je najmanji problem......iznutra se vidi koliko je radio, mislim da je godišnje radio 10 jutara zemlje.....zadnje gume original, prednje zamjenite.....

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Mislim da za te novce nećeš ništa bolje kupit,ja imam4340 i ima 1500 sati,a 2000 god je i nebi ga dao za duplo novaca,treba mi malo ali kad mi treba tu je,inače imam jednog manjeg,a taj se naradi

Na vrh