Nova klema ti neće riješit problem,ako ti oksidacija stvara problem to možeš riješiti tako da navečer klemu staviš u čašu s vodom i ujutro je čista tako da možeš odmah "kresnuti",ali to ti je samo privremeno riješenje,jer će ti se oksidacija vraćati,jer ti akumulator pušta oko kleme ili vrije u toku rada,probaj ga nakon par sati rada ugasit traktor i osluškivat dali vrije(kao jamnica):icon_eyes:Ma nemam čime izmjeriti. Jutros sam palio i opet nema kontakta, stavio onda novu klemu +, sad će mo vidjeti.
Nego kad sam akumulator gurao nazad na mjesto na dodir na njegovu bočnu stranu on "diše" znači da ne dihta dobro. Takvih pojava nemam na ovima od 110Ah, ovaj je od 140Ah ako se ne varam.
Gdje su točno te mazalice? Ja ne znam za njih, ni ne mogu ih naći, a traktori bi trebali biti isti. Da ti nisi podmazivao oduške od kočnica? Slični su mazalicama...
Nisi vidio, ali mazalica ima kapicu.Po tvom opisu mi to bas djeluje na odusnike. Ja na mazalici nikad nisam vidio kapicu, a odusnici imaju kapicu.
Kad se skine kapica, izgleda točno ko mazalica...