• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Jel zna netko koliko 6441 točno imaju kw. Meni je u papirima 51, a nailazim na svakakve podatke od 45 do 51... jel moguće da su nudili više agregata?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
To je uvijek bio problem foruma, previše različitih mišljenja. Ja sam se i prije postanja ovdje odlučio na Zetora (sa svim manama i prednostima). Jedino nisam baš pratio te novije serije pa nisam bio na čisto sa Proximom, i koliko € vrijedi.
Bilo bi odlično da netko ima priručnik ili neki link za priručnik. Ovaj od KIRŠA je očajan, prijevod 0 bodova, slike još gore. Pola toga nisam razumio. Priručnik od internacionala iz 73 godine je 16 puta bolje napravljen i opisan...

Nije problem foruma sto ima toliko misljenja, zato i je dobar jer ima puno informacija... problem je sto nekad poneko ne zna razliku izmedju podatka i informacije te znacenje argumenata u nekoj raspravi...
Tebi cestitke na novom traktoru i da sto vise novaca s njim zaradis pa makar bio i poneki kvar.

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Ima bocne reduktore, a ima i snage da je to čudo. Nisam znao da je to tolika razlika naspram starih 50 ks.. njega ne zanima kako je plug podešen i kako stoji, on samo ide ravno. Trecom brzinom vuce 2*14, al necu raditi brze od druge brzine. O udobnosti da ne pricam, uopce mi se ne izlazi iz kabine. Kao da sam sa bicikla sjeo u auto....
Uglavnom, lako je tako biti poljoprivrednik, i kao sto damirko kaze - samo od on nastavi svoje odrađivati....
Nekako sam uspio saviti malo kljuc za paljenje, bojim se da ne pukne pa moram novi izraditi, imam samo jedan.
Evo malo slika:
Proxima

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ako nema otpora na bravici neces ga sigurno slomiti, ako nesto zapinje, prvo pogledaj bravicu.

A i ako pukne, neke se moze i variti ili probusis rupu i sa zakovicama zakujes izmedju dvije platne i imas homemade kljuc. Tako sam ja imao na Yugu za pecanje haha

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Načeo sam ga negdje u đepu, malo je i napuknuo, ne zapinje nista u bravici. Da bacim i koju kritiku na traktor... ne svidja mi se puno plastike. Kutija za alat plasticna, da bacim cekic malo zivlje raspala bi se. I prekidaci mi se ne cine bas prvoklasni, kada palim radna svjetla moram malo kvrcnuti da prorade...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ahh... Polovan traktor, ocekuj da ces se zabavljati sa strujom... Ja malo, malo prepravljam jer je prosli gazda napravio vasar iki su mozda i misevi haha

Ugl. Ne zali se nego alat u ruke i radi :p

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Samo neka on odradi svoj dio posla, dobit ce od mene sve sto treba. Bude li radio kako spada dobit ce i novije prikljucke, a ovu skalameriju sto sada imam vozim na CIOS.
Sreca pa je i ferguson tu, da ne nosim megametalov rasipac (ljevak) sa proximom kroz selo.... :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Motori na svim Proximama su (koliko znam) isti, fi105x120.
Razlika u snazi dobivena je samo podešenjem pumpe.

Gogo, pa kaj nemaju sve Proxime bočne reduktore? Koliko znam, samo Forterre imaju planetarne reduktore.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Jel to sad taj kaj mu nedela prvi pogon?
Al kaj se tice linije traktora i godista + ono kaj si dao..tu nema kaj puno price.
Sretno i nek dugo sluzi :)

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Radi pogon, orao sam sa prednjom vucom. Zezalo ga ukljucivanje/isključivanje. Nadam se da je to riješeno, al nisam siguran 100%, moram jos malo pregledat jel do prekidača. Nije mi htjeo ugasiti dok nisam ugasio traktor. Vidjet cemo sta je, ne bi trebao biti veliki problem.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ako lagano kvasi na ovu rupicu, dali to znači da je pumpa gotova? Nije strašno, ali stalno mokro pod traktorom, već nekih 10 dana curi, možda litra u hladnjaku fali.
33fb96f4fe0ec8c4606dfe9c5f3caf5f.jpg

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
kad iskljucis prednju vucu ubaci u rikverc pola metra samo i onda bi trebalo izbacit

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
hvala, probati ću. jesam ga malo cimao, al nisam probao pola metra.
navodno da sistem funkcionira da se isključuje pod pritiskom zraka, a kada traktor stoji ili je vuča upaljena pritisak zraka se smanji i opruga u tom ventilu uključuje vuču.
kada smo stavili novi ventil odrađivao je uredno, i još par puta poslije. a sada kada upali, neće da ju ugasi.
negdje sam pročitao da postoji sito koje filtrira zrak, kada se zaštopa onda nema snage da isključi vuču, valjalo bi potražiti to sito ovih dana kada operem traktor.
malo mi je čudan taj sistem da pritisak drži vuču isključenom umjesto da je obrnuto. ovako se može dogoditi da sistem ostane bez zraka i da se vuča uključi negdje u vožnji, a to znamo da nije dobro....

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Mršima
Nije pumpa gotova nego je otišao semering,a pošto tekućina ide u ležaj vjerojatno će brzo i ležaj :icon_redface:

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
ispuštao sam na dnu boce, izbaci u početku nešto vode pa mulja (masnoća i prašina). u dva tri navrata već i svaki puta po malo izađe. kako se instalacije provjeravaju za vodu? nisam imao do sada zrak na traktoru...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
A nemas nekakve metode bas..bilo bi dobro mozda bocu skinuti i isprati i tak povremeno ispustiti zrak..i znam isto kad prikolicu kopcim s prikljuckom za zrak stisnuti ventil na prikljucnici na traktoru da izbaca ak kaj bude a bude i tam isto jel dosta tog i u cijevima ostane

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
imam fore sada van sezone da pogledam, i da se upoznam malo sa traktorom. kako stoje stvari sa radioničkim priručnicima za zetore, jel postoji takvo šta? imam i dvije mazalice koje nisam uspio probiti (mazalice rade, al je zapeklo unutra). ne znam ni od čega su, nalaze se iza klina od topling poluge-kopirke, jedna sa lijeve i jedna sa desne strane. uvučene su pedesetak cm u dubinu ispod kabine pa su nezgodne za podmazivanje.

Na vrh