• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Evo kod prijatelja na 2011 gledamo, kaže teško se ubacuje u petu brzinu. Mi smo provjerili ima li lufta na gornjem snopu i utvrdjivače ali sve je kako treba,ručno kad pomjeram viljušku u petu brzinu ide bez problema. Jedino na biraču brzina ona kugla što drži ručicu mjenjača je loša tj, ne drži ručicu nikako,pa ne znamo dali to može biti uzrok što neće u petu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kolko ja imam iskustva kuglica na biraču nema veze.
Jel ste dobro probali rukom i pajserima luft na osovinama?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Jesmo i skinuli smo viljuške da lakše možemo vidjeti ima li lufta, ja sam osjetio kao skroz neki mali luft na gornjem snopu ali jedva da sam osjetio da je to luft, znači uhvatio sam osovinu i gore dolje sam klimao. Na kraju smo zaključili da je ipak možda u kvačilu problem, jer kad je traktor u petoj brzini i hoću da izbacim iz brzine sa pritisnutim kvačilom do kraja onda ne može nikako da se izbaci a kad popustam kvačilo i na granici kad treba da krene onda se lako izbaci iz brzine.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Ipak mislimo da je problem u lameli jer traktor je 1966 godište i nikad ništa nije dirano osim kočnica i hidraulike. Inače čovjek ima pored ovog malca i 6211 ali sa njim skroz malo radi...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Jebote, koja strela. Još volan bijeli ima i svoje lampe.
Svaka cast za očuvanost.

Ja mislim da nije do kvačila problem. Prije bi rekel da je kanđa poderana ili da je luft u osovinama ali skriven.
Kad ga budete imali na pol izvadite spojničke, onda budete sigurni a usput vam je.

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Bok, zanima me koliko treba biti debel kabal od + kleme do alnasera moram ga promijenit pa ne znam da stavim iste debljini ili može biti i više "kvadrata", inače se radi o 7340

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
50mm2 je dosta. Može i 70mm2, ali nema potrebe.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Važno je da je čim vodovi kraći i da su spojevi čim bolji, jer je napon mali.
Svejedno jel na + ili - polu, jer se otpori (i time pad napona) zbrajaju.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Pozdrav ,trebam mijenjati cilindar kocnice onaj kod papuce i ovo mi je prvi put na zetoru da radim.Gdje najbolje da ispustim ulje iz sistema i jel ulje od kocnica ne ide u cilindar kvacila ? Ako moze pomoc .
Hvala

Downunder

Novi član
Tu od
8 Kol 2020
Poruka
6
Pozdrav,polako mi ulje curi(crvena strelica) iz pomoćnog cilindra hidraulike zetor 6340.Zna netko kako se radi reparacija(zamjena seta brtvi),kako uopće izvaditi klip iz samog cilindra jer izgleda da ova gornja kapa je kao zavarena nije na odvidavanje.
Slika slicnog cilindra.

Prilozi

• lift_cyl.jpg
    lift_cyl.jpg
    21.3 KB · Pregleda: 29

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Najbolje da skineš cilindar i odneseš kod nekog hidrauličara, meni je za 2 komada uzeo 300 kn i više ne cure a matica je gore na navoj, na mojima je bila onako izglodano 4 utora kao za neki ključ

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ma tak je i na tom cilindru samo se nevidi dobro. Raskapao sam sam to jednom. Imaš kupiti set za reparaturu tog cilindra. Ali kako kaže kolega najbolje kod hidrauličara. Set za reparaturu dođe malo manje od njihovog posla. Ne isplati se zafrkavati sam sa tim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Brtvila za taj cilindar koštaju do 100 kuna i nije nikakav problem za zamjeniti ih.
Kak su kolege rekle, otpustiš gore maticu i zamjeniš brtve .

Downunder

Novi član
Tu od
8 Kol 2020
Poruka
6
Zahvaljujem se na odgovirma.Nešto dublje sam iskopa na internetu.Postoje bar dvije vrste tog cilindra istog kat. broja. 1.slika="matica s utorima" 2.slika="zavareni" i
3.slika iz manuala o popravci hidraulike na zetoru(novije serije 1997.-).
U manualu kaže da se osigurač skine s klipa kroz ovaj otvor dovoda ulja u cilindar i klip se izvuče.

Prilozi

• 1x70118045-ZETOR.jpg
    1x70118045-ZETOR.jpg
    10.5 KB · Pregleda: 12
  • 2x7011-8045.jpg
    2x7011-8045.jpg
    19.3 KB · Pregleda: 12
  • dilenska_prircuka_hidrauliky.jpg
    dilenska_prircuka_hidrauliky.jpg
    17.2 KB · Pregleda: 13

Darebn1

Novi član
Tu od
12 Svi 2016
Poruka
4
IMG_20210419_095804.jpg
Sinhron 4 i 5 brzine. Da li postoji mogucnost popravke? Na lijevoj strani udubljenja su cista na desnoj nisu. Mislim da je ovo mesing u pitanju.

Najnoviji postovi

Na vrh