• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
72
Treba mi kolega poklopac getribe sa onim ručama za uključivanje kardana i spore brzine za Zetora 6045 pa smo našli od 7011 i zanima me da li bi to pasalo.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Problem sa desnom kocnicom ,nece nikako da koči . Mijenjao sam cilindar kod papuce i opet nista ,odzracivao sam ulje ide nema zraka . Ne znam sta vise da diram ,skidanje reduktora mi je zadnja opcija ,mozda je zamastilo dobos ili da nije problem sa cilindrom ispod kabine ...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Meni na 6340 isto desna ne koči kako treba. Sve cilindre promjenio i opet isto. Lijeva blokira skoro pa čim ju dirnem a desna papuča propada.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ulje ide i nema zraka, a dali ima pritiska ili ide pomalo.
Pedalu imaš, tvrda je?

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ulje ide frca ,pedala istaaa kao lijeva. Lijeva koči ,desna neće. Drug mi predlaze da raspakujem cilindar ispod kabine i sve iz njega izvadim ali mi se to ne radi .

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
@MUHA hahahah da si blizu ja bi tebe zvao i platio da to napravis ,al ovako valja mi se zaje**vat ,najgore mi kako cu reduktor skinut tezak je .

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ja sam svojeg nekad na ruke skidal,dvojc,trojca polugu na rame konop i diži dok kičma ne pukne o_O
Ali sad smo se modernizirali pa ga podložim sa tri palete i raznim kockama i izvučem paletarom,ili ga možeš riješiti da ga jednostvno izvučeš na palete ako nemaš paletar što je puno teža opcija ali je puno lakše nego ručno(samo kao ideja)
Vidi niko od nas ovdje na forumu ne uživa u skidanju reduktora,ali šta se mora,mora se,i nije ga problem toliko skinuti koliko zna bit zeznuto vratiti ga na mjesto

• Like
Reactions: ZJ

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako imate onaj pikac ili "ruku" za klade podizati s tim je dosta jednostavno, samo traktor mora imati precizan hidrulik. Može se ubaciti i flašcuk za preciznost..

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ja složim mali stol ispod reduktora kada skineš kotač i ostale stvari koje su na reduktoru (oni lanci i nosači za poluge od hidraulika. ) onda stavim (zaviši šta imaš) grede 15x15 drvene duljine oko metar po dužini i onda okomito na njih stavim 3-4 planjke.bitno ti je da planjke dođu taman pod reduktor.planjke zabijem sa čavlima u donju konstrukciju (dva čavla u planjku na svakom kraju). možeš staviti niže stol onda kada otpustiš reduktor onda se reduktor zaokrene i onda ti reduktor sjedne taman na stol. na takvom stolu su se slagale generalke motora. ono ra redutkor je čak i prejako.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
@MUHA hahahah da si blizu ja bi tebe zvao i platio da to napravis ,al ovako valja mi se zaje**vat ,najgore mi kako cu reduktor skinut tezak je .
Da se tebi plačal, platil bi ti nekog majstora iz svoje okolice jer garant postoji neki koji to ima s čim i zna napraviti ;)

Oni koji nemaju pomagala tipa dizalica, viličari.... i ne radi im se skela, za taj zahvat mogu iskoristiti običnu krokodilku i dva dečeca da balans drže kad se reduktor izvlači van.
Naravno, pod treba biti beton

Mat

Novi član
Tu od
13 Ožu 2018
Poruka
9
Pozdrav, mjenjam kocnice na starijem zetoru bez razdjeljnika kocenja, cujem da ga neki ugradjuju. Zanima me koja je razlika sa njim i bez njega? Dali onda kotaci uvijek ravnomjerno koce i dali vise ne moze doci do toga da jedan kotac zablokira?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Tak je, tome taj ventil i služi da bi kotači kočili ravnomjerno kad pritiščeš obje pedale istovremeno.

Najnoviji postovi

Na vrh