Nema niti jedan serije 33-7340 prednje blokade
Nema niti jedan serije 33-7340 prednje blokade
moj ima blokadu,a sad za druge neznam, jer sam primjetio da i pod teretom vuku jednako.
I ti imaš prav!U prospektima koje imam od Zetora(skinio sa interneta) piše, da serije xx45,koje su imale Zetor težko vučo nisu imale sve blokade spredaj! Jer ovisi od toga, kakvog si ti kupio oziroma kakog si ti poželijo. Ako si htio imati ,dali su ju unutra.A ako nisi poželijo takvog kupiti, onda si mogao dati poslje toga blokadu unutra.Zavisi od modela i tržišta. Kad sam kupovao traktor bilo je dosta 7745 bez prednje blokade a evo ovaj moj ima Češku prednju vuču i ima automatsku blokadu.
Serija X340 je rađena kasnije i pretpostavljam da bi svi ili velika većina trebali imati prednju blokadu bez obzira dali imaju Kararo ili Češki most.
Ta tipa ima prednju blokaru bila to kararo vuca ili ceska..
QUOTE]
Ako je tako, ova vuča Karraro serije xx40 nije više ista kao kod serije xx45 to je sigurno.No Carraro ti je velika firma i stvori ti vučo,ma kakvu ti srce poželi,samo ako kupac ima dovolno pare:supz:Idi na njihovo stranico. Vidjet češ sam.
Ima li neko iskustva sa Zetor 12045, kakav je sa potrošnjom, pouzdanošću, kakvi se priključci preporučuju? Traktor bi trebao da radi isključivo u poljoprivredi u brdskom kraju, dakle ne šuma ili slično, samo oranje, spremanje sa 3m spremačem, transport. Traktor za koji se raspitujem je inače malo stariji, 1974. god, prijatelj se zagrijao za njeg pa me zamolio da se malo raspitam. Šta kod takvog traktora treba gledati, na šta obratiti pažnju pri kupovini? Niko nema iskustva sa tako velikim Zetorima, najveći u mom kraju su 7745, sve preko toga je naučna fantastika.
Hvala unaprijed na svim savjetima i informacijama!
Jasno je to i meni ali lik se pravo zagrijao pa ga zanimaju iskustva, potrošnja, dijelovi, ima li ih i kakve su cijene, jel slična situacija kao i sa drugim, manjim zetorima?