• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,356
Veli on meni da ga je kupio od vodovoda , promijenio zadnje gume i prešpricao . Sati su i meni sumljivi
E ma da. Vidim ja da mi je sumnjiv traktor. Takav su imale ceste Sisak.. Sad nisam popratio detalje.

@Ivan KC Donekle si u pravu, do nekih 2000rs je traktor nov nov... Već poslije se vide tragovi korištenja. A sad gume moje su popucale sve 4 bočno na 4500rs u 6mj razmaka. Mitas rd 01, jednostavno ih je pojelo vrijeme postale su "drvene". Pripusujem to i lošim putevima kod nas gdje je nabacano svakakvog oštrog kamenja.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
317
Je, bome je svakakvih sranja ispod. Sve sam raščistil, opral , začepil rupe od pojasa ručne da ne upada unutra. Poklopac ( sa svim drangulijama ) je već kod majstora. Nek se i kocka prerešeta, topling i sve kaj treba. Sad si još malo onu izolaciju ispod kabine sredim kaj bude kak Bog zapovijeda.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,165
Možda, kad je več sic u zraku (nadam se da si odšarafil i ona 4 šarafa sprijeda na limu), ugraditi dodatni izvod i povrat.
Naravno, ako ima potrebe za tim. Ako nema lepše izgleda kad su otraga tri priključka ;)

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
317
Majstore Muha, tvojem oku teško nekaj promakne;). Nisam piskaral, ali već su dvije cijevke spremne ( bil je gore samo jedan gumeni lajtung izvoda koji mi se ne sviđa )jer imam potrebu za pomak na malčeru pa moram imati svakak dva izvoda. Br.3 sam mislil direktno na onaj okrugli razvod usmjeren nazad ( ima maticu i kuglicu u njoj ) ali taj bude samo za slikanje. Ispravi me ako griješim:)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,165
bil je gore samo jedan gumeni lajtung izvoda koji mi se ne sviđa
Ne sviđa se ni meni, ali taj dio sam prešutel da ti ne nabijam bespotrebne troškove....

. Br.3 sam mislil direktno na onaj okrugli razvod usmjeren nazad ( ima maticu i kuglicu u njoj ) ali taj bude samo za slikanje. Ispravi me ako griješim:)
Matica i kuglica služi samo kao čep, ali ne grešiš ni malo. To je to, tu ide povrat ako bi za kakav priključak zatrebalo.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
317
Cijenjena ekipo, sad kad si pomalo rihtam nedostatke na 5211, nakon repature hidraulika planiram izvaditi onaj poklopac getribe i srediti luft desne ručice brze / spore koja je tak rasklimana da imam osjećaj da mi bude u ruki ostala. Pretpostavljam da se osovina pojela. Dal moram na nekaj posebno pripaziti prilikom vađenja poklopca? Tj.da mi ne upadne unutra neka pizdarija onda bude lepi posel. Htel bi si te stvarčice posložiti pred sezonu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,165
Možda je samo stift na ručici pojeden.
Nema ti kaj opasti unutra, osim smeča ako ne očistis dobro prije skidanja.
Ako več neko nije ugradil, sad ti je prilika ugraditi onaj mehanizam da ne mjesa brzine

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
317
A razmišljal sam o tom mehanizmu, vjeruj mi. To ima gotovo za kupiti pri Čegecu. Ionak moram po neke drangulije još ( fali mi ona štangica za regulaciju odaziva hidraulika , ona sa prednje desne strane okretna ), imam popis. Hvala ti puno na odgovoru (y)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,165
Ima gotov birač ali treba upasivati. To ti nebu trgovac rekel....
I jos ti bu uvalil vilice jer tvoje unutra nemaju one bradavice....
Te bradavice se daju gore navariti i onda to izgleda ovak.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
317
Aha, kužim sad. Budem se pozabavil s tim. Nebudem vilice kupoval, već me bu žena ubila s tim traktorom :LOL: . Mada, šalta mi se OK, treba malo sporije ( bilo je puno riječi o tome ) ali ide bez krčanja. U biti , tko je vozil dajca ( dupli kuplung više brzine, dupli+međugas niže ) tak nekak mu paše. Hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,165
Lako tebi nesinhronozirani mjenjač voziti kad si šofer...

Da ti još malko olakšam ugradnju.
Uzmi dvije brtve poklopca mjenjača da dobiješ više mjesta između vilica i birača mada mislim da bu svejedno trebala brusilica igrati po poklopcu.
S ovim sam se napatil ko sa nijednim do sad i još sam na kraju imal reklamaciju jer je nakon ugradnje nekaj lupalo..... ali sam zato na terenu fine stvari papal

A problem uopče nije bil zbog birača več zbog nosača
Čovek se uči dok je živ i na kraju bedast ode. Bitno da smo mi ipak skontali gde je bil zajeb.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
317
Hvala na objašnjenju Muha (y) , sad mi je sve puno jasnije. Ne kužim samo zakaj nisu odmah te bradavice tvornički napravili, nebi bilo belaja.Ajde, možda se malčice teže šalta poslije, pretpostavljam. A kaj se tiče šaltanja kamiona, već sam zaboravil kad sam imal botu v ruki, jednostruki H , 16 brzina, taman se našaltaš i onda crveno na semaforu:LOL:.
A stari šofer koji me vučil: kak to šaltaš, hočeš da ti mjenjač v ruki ostane:hahah:..
Ali zato dajca nikad nisam zaboravil, to je bila prva ljubav:love:to ruke noge delaju, čista gimnastika, zvuk Bose zvučnici, brisači senzor na zračno otpiranje, volan servo biceps triceps:ROFLMAO:...to su bila vremena

Najnoviji postovi

Na vrh