bok123 kaže:
Kratki uvod u temu: kod nas su temperature ujutro oko -15C. U jednom dijelu štale smrzla mi se voda. Bale sa silažom su isto malo pobijelile. Ubundao sam se onako pravo. Mliječnost je pala i imam i drugih problema. Nadam se da nisam jedini, pa izjadajte se, ako niste na skijanju.
mliječnost održana na razini, sve štale otvorene, nemam vrata, kod odmrzavanja vode sa brenerom drapila cjev kod ventila baš u neradnu nedjelju.
jučer se otelila junica tele je na cičoj zimi pod krovom., zločesto ko vrag ali mu nije ništa, a tek onima na pašnjaku, ajd zamisli kak je njima, al jedu ko vukovi, vi bi se začudili kako se te životinje mogu obranit od svih tih nedača, toga nema ni u emisijama o životinjama na national geographic.
sve je dobro to samo nemojte štale zatvarat jer budete zvali veterinare
sve u svemu nemam problema, sve ok i više od toga, ne smijem se žalit
moraš pojačat ishranu, energetski dio, brašno jer krave na uštrb mlijeka koriste energiju da bi sebe zagrijale.
a ove tehničke probleme sa vodom i tak to to riješi brener i rolcange.
a što se tiče nas i naše zime, uzmi ujutro rakiju, u podne isto i da vidiš bu ti vruče :mrgreen:
kak bi mi rekli, juregelt palinko zbogom pameti, prevedeno sa djela mađarskog dobro jutro rakijo zbogom pameti :mrgreen: :mrgreen: