Re: ZIMA ZIMA E PA ŠTA JE...............
bogec kaže:
ja moram svoja vrata od štale prvo napravit :mrgreen: nemam ni šante zatvorene, snjeg pada u štalu, a krave leže i preživaju.
da mario u pravu si treba im povečat ishranu i to u energetskom djelu da bi se zadržao nivo proizvodnje
šanana ni nešta po šmensi fensi pičima drmaš trabaš rakiju il čistu vodku drmnit to ti je ko antifriz :mrgreen: , uh ja kad se dignem u pol 5 ujutro smrzne mi se pogled, sve mirno i tišina vani a ja udri hrmbaj, i onda se lijepo smrznem i kad uđem unutra na toplo za čas mi se spava 8)
Opasan si bogec kaj se tiče štale, rekel bi moj deda koj sve omota u najlone da im nebude zima :mrgreen:
Rakiju ti nemrem piti, jednostavno mi se povrača od čiste rakije, jedino za liječit rane, al u raznim likerima je odlična, malo veče količine su u likerima kod mene rakije, tak da mojih 60-ak kg zagrije bez frke :mrgreen:
Markiću, ja sam mislio da si vrijedniji :mrgreen: , ja se dižem u 6 rano i do pol 10 ja i jedan čiko što živi kod nas napravimo sve, pa onda unutra, on na kavu, a ja na politru čaja s rumom! :mrgreen:
Kaj se tiče strojeva i alata, jedino su aktivne rano vile, lopate i krampi, mašinerije do 10 ne diram :mrgreen:
Al trebalo bi stavit grijače na toporice od vila i lopate, malo se teško primiti za njih ujutro :mrgreen: , isto gnoj leti van tak brzo da se razleti!
Rekord čiščenja štale u kojoj je 7 krava i 3 teleta je 4,5 minuta + sipanje agrodola još par sekundi :lol: :lol: :lol: , naravno u zimskim uvijetima, a inače polako, umrem i uskrsnem dok očistim štalu :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: