Čitam ove postove, došao sam do stranice 10., ne bavim se poljoprivredom (još - ove godine krećem u neku proizvodnju za sebe), čitam kako se svi se bore za tržište i došao sam do zaključka da je jako bitno oglašavanje, danas se Plodine, Lidl, Kaufland, Konzum stalno vrte u medijima...AKCIJA..AKCIJA...POPUSTI...ljudi jedva čekaju da uzmu novi letak u ruke da vide što je na AKCIJI...a svi znamo da su ti popusti i akcije samo mamac, dobiješ proizvod lošije kvalitete ili ga uopće više nema na polici...ili ono roba iz Chilea..gdje špricaju sa svime i svačime...
Ljudi su se počeli malo osvještavat, posebno u ovo vrijeme korone...ali ih terba ciljano osvještavat...dakle objašnjavat ljudima koliko je domaće zdravije i da kupnjom kod domaćeg seljaka čine dobro djelo...prvo sam razmišljao da se sve financira preko nekog fonda....udurženja...ali mislim da bi Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za poljoprivredni razvoj trebale osvještavati građane koroz oglašavanje na radiju, televiziji...za njih par milijuna kuna u te svrhe nisu puno a siguran sam da bi bilo rezultata...naravno ako im je u interesu...a tu dolazimo do politike...
Dakle potrebno je u vladi lobirati kroz neke udurge...stranke...dase odvoje sredstva za oglašavanje domaćih....
Ako postoji Noć muzeja zašt ne bi bilo i Jutro na tržnici - par puta godišnje...