• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Živjeti od poljoprivrede

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,572
Osnovno za neki proizvod ti je 4P,
Da imas dobar proizvod,
Da ga promoviraš,
Da imas odmjerenu cijenu i
Da imas kvalitetne kanale distribucije...
Još ti se pojavljuju dodatna 2P,
Da sve što radiš, radiš putem procesa i aktivnosti i
Da u svoj biznis uključuješ druge ljude i javnost koliko toliko...
To ti je po školski marketing miks.

merkat95

Novi član
Tu od
2 Lip 2025
Poruka
7
dobar dan zanima me dali ima ili zna tko kako riješiti poblem sa gasom na same fruteto 75 II. sam si dodaje gas na leru ili se zaletava. hvala

Turizam84

Novi član
Tu od
30 Lip 2023
Poruka
10
Dobar dan,
Imao bih jedno pitanje. Imam zemljište u Lici od oko 20-ak hektara pa me zanima da li može od toga jedna prosječna obitelj živjeti. Ukoliko bih se bavio programom krava-tele koliko bi otprilike bilo potrebno krava u startu da bi taj plan bio održiv?:)

bilogora

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
310
Dok ti krave kupiš i prodaš prvo tele zgorio si u medjuvremenu

Ima bolji sistem nek kravice pasu a ti odi na posao

Posljednje uređivanje od moderatora:

Turizam84

Novi član
Tu od
30 Lip 2023
Poruka
10
Dok ti krave kupiš i prodaš prvo tele zgorio si u medjuvremenu
Zato i pitam koliko bi otprilike trebalo krava u startu da bi se poslije moglo normalno živjeti od toga,pošto je to kraj gdje je teško naći posao, ovo sa poljoprivredom bi mi bio jedini prihod.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,511
Nekada su bile dovoljne dvije kravice. Kako se vremena mijenjaju taj broj se povećaval na 20, pa na 200. Je, sad je i to premalo da se od toga može živjeti. Slijedeća brojka je 2000. Uglavnom nikada kraja, navek je premalo.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,902
Razmisli o varijanti postupnog prelaska na prihod samo od stočarstva. Ako imaš ušteđevine za kupiti krave, pokušaj pronaći nekog lokalca koji se voljan brinuti za krave dok tebe nema i zaposli ga. Možda u početku na par sati dnevno i za manji broj krava i da ćeš trebati često putovati da pogledaš situaciju na imanju. Ako krene u dobrom smjeru, u određenom trenutku se prebaciš u potpunosti na uzgoj krava, a u slučaju problema, napustiš uzgoj, možda uz određene gubitke, ali daleko manje nego da odjednom ostaviš svoj posel i odeš u Liku. Vodi računa da krave trebaju jesti i zimi kad nema paše.
To je samo moje skromno razmišljanje, a kalkulaciju, s obzirom na tvoje mogućnosti ipak moraš sam sebi napraviti.

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,020
Ako ništa i ne zaradiš, takvu kvalitetu života se isplati kupiti...;) biti svoj gazda, i živjeti u prirodi.

Najnoviji postovi

Na vrh