Cuj, ZMAJ je za svoje vrijeme bio odlican kombajn, ali ga danas pojede jedan DF... ZMAJ je na njivi spor i to ga ubija...
Volim zmaj kombajne jako puno, i dosta se informiram o njima, a najzanimljiviji su mi ovi manje 133 i kompanija. U selu cak imam i 780 iz '65. godine koji je jos uvijek u vrlo dobrom radnom stanju, a nije niti sezone omasio od '65.g.
Sto se motora na zmajevima tice, mislim da se s-46 vrlo dobro pokazao, ali ts-46 nema sto na kombajnu traziti. ipak je to preforsirano da bi cijeli dan radio na max okretajima... Tu ima da se dijelovi kupe po njivi
142 na kojem sam radio, se vrlo malo kvario, a vrsili smo sve sto je pod heder doslo
Gazda ga je tjerao preko medja od pol metra i nije niti najmanje pazio na njega, sve dok jednog dana nije na medju odlomio transportere zrna. Malo je falilo da odbije i zadnji most. Kombajn je pokrpam i danas sretno radi u nekom selu kraj Nasica...
U njega je sipao neku svercanu, prejeftinu lozu, i svako jutro prije paljenja, je moj zadatak bio da ispustim vodu iz rezervoara, te da ozracim motor. kad se jednom upalio, cijeli dan ga nismo gasili, a rakovica je bez problema gutala taj mulj sto su nazivali gorovom.
Sve u svemu, bio bih ja zadovoljan da imam jedan 142 u dovristu...