• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zmije

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Ima par videa na netu kako se zmija zavlaci unutra I zakelji, tako da valjda donekle radi. Trik je namotirati tu kutiju uz neki rub. Sto se tice mamljenja, pretpostavljam da bi se od nekog klinca moglo nazicati nesto otpada iz hrckovog kaveza :D

Nadao sam se da toga ima za kupiti kod nas. Velis ljeplo za miseve, gdje toga ima za kupiti? Malo me frka da se ne ispostavi da ne drzi dovoljno za zmiju :)

Ima jos jedna varijanta klopke tipa sifon ili vrsa, ali mi se cini da zmija teze udje u nju.

tog lijepila bi trebalo biti svugdje za kupiti(naravno ne na kiosku) najviše u poljoprivrednim ljekarnama, ali i u velikim trg.lancima, trgovinama sa kučnim potrebštinama(npr. ofertisima, možda, nisam siguran), a i u puno trgovina mješovitom robom . kod mene ima stvarno svugdje za kupiti a i nije skupo.dolazi obično u tubama od oko 200, 300 ml.
jedino neznam koliko je jako, da li bi moglo zadržati zmiju,ali mislim da kad bi tu kutiju, dasku ili nešt slično pričvrstio za nešto ( zid , stup , drvo) i dovoljno namazao lijepila , da zmije do 50, 60 cm ne bi imale šanse.Ne znam točno to je samo moje mišljenje , nisam probao.

ivankrk

Novi član
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
26
evo ja baš jučer krcam drva na kamion u šumi i kad već pri kraju hrpe izviri mi zmija iz nje...bjelouška...nisam se baš prestrašio ali nije mi bilo ni svejedno..:supris:

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
evo ja baš jučer krcam drva na kamion u šumi i kad već pri kraju hrpe izviri mi zmija iz nje...bjelouška...nisam se baš prestrašio ali nije mi bilo ni svejedno..:supris:

pa kaj ima kod vas bjelouški?

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
ovo je pravi mačor
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=r2Ibd9gqKnI&feature=endscreen&NR=1[/YT]

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
a i ovima svaka čast

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=opvXuv_GH-o&feature=player_embedded#![/YT]

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
Prošlu nedjelju sam malo prošetal u šumu.
Na putu u mlaki vode mala zmijica. Nisam to očekival sredinom studenog

Mislil sam da nije živa pa sam je malo čizmom pomaknul, a ona otplivala na drugo mjesto

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Po izgledu glave to je gušter bez nogu, u mojem kraju ga zovemo "sljepić", bezazleno božje stvorenje. U ljudskom neznanju nastrada baš zbog toga što nema noge i što podsjeća na zmiju.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
U životu sam se nagledal sljepića, posebno kod košnje. Poneki je znal stradati od kosilice. Ali ova je imala po leđima tamnije kare (kvadrati okrenuti tak da je dijagonala u smjeru duljine) tak da nisam siguran da je zo sljepić. No, poanta nije u tome kaj je to nego da je još uvijek dosta toplo da gmazovi nisu u zimskom snu.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Da se malo ubacim na temu,govorim o kravosulji bar smo je mi tak u hercegovini zvali.Bilo je to negdi pred tridesti i nekaj let ,davna mladost dok smo sam o lepsem spolu mastali i nikaj drugo nas neje ****** a preslo je kak prekjucer.Rodjak Josip i ja setali smo poljem kraj zemlje s duvanom(duhan) a negda je to tam bila glavna kultura i dost familiji je prehranila,odjednom zgledasmo zmiju kak se sonca med redima.Nak nagonski kamenje v roke(fala bogu tam ka toga da se nebreju resiti) I udri po njoj ,no nesmo bili neki strelci pa se ona brnula na nas al fala dragom bozeku smo zeli nekvu botu(stap) i uspeli ju vrediti.Dosli mi v selo se ponosni kaj da smo Berlina oslobodili, kaca meter i pol na boti no si so nas gledali kaj da to ne nist,e onda su oni nam pokazali komada od (majke mi)dva maetre kaj su ga moja mama i baka sredile i to v selu v tetini ogradi(kameni) se skrivala.Inace stari ljudi su pricali da nije otrovna i da je znala krave cecati, moguce da je zato tak golema bila,imam jos jenu prico z poskokom ali za drugic,ve sam zejen i moram deti na jogenj.:icon_jook:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Bok privremena gospodjo pa kaj ti neznas da su se pravi medjimurci po svetu raselili a ve ga se vec polovicari,dotepenci i cokoladnih medjimurci, joj fletno moram otvorit drugu temu nekaj mi nije jasno.:(punch):

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Najezda novih kučnih ljubimaca

Najezda novih kučnih ljubimaca
http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=53595814010098871286.jpg&file_imgur=6l8IE0L.jpg
http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=47794646508407322038.jpg&file_imgur=p9ELUbt.jpg
http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=82560123595473558978.jpg&file_imgur=G9T5dPh.jpg
http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=27477904870175089049.jpg&file_imgur=Upkj3wT.jpg

p9ELUbt.jpg

G9T5dPh.jpg

Upkj3wT.jpg

6l8IE0L.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Re: Najezda novih kučnih ljubimaca

Mene ždere da mi slika prije mutna,što je ovdje,na jednoj je mislim neka zmija,pa ostaci nečeg očerupanog,što ima dalje.Ja sinoć naletio na cesti na 3 mlade kune,šteta što nijednu nisam pogazio,najebo onaj gdje se ta štetočina zavuće,
Labavi ja bih ako može jednog divljeg prasca 20 kg pa neka se deblja za gulaš,:drink::drink:

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Em ti jarca,sve sam kroz želudac gledaš,pa ta mala slatka stvorenja(čija me mama negdje prije pojurila)sad su tek na pola težine,i gulaš se ne kuha od prasetine,dobro?:icon_weed:
Usput di ti vidiš mutnu sliku ko ona tvoja,ovo nisu umjetničke slike ,al ak ti ne vidiš šta je na njima hitno trebaš okulisti!!!

Sad nek mi neko napiše zna li kakva je zmija na slici jer to je već druga u mom dvorištu,cijeli život sam u prirodi al moram priznat da se u zmije baš ne razumijem,neće mi se skidat slike al ovu sam primio rukom i odnio u baštu te pustio:(shake):

Hvala moderatoru na korekciji!!

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh