a jednom mi se dogodilo nesto nesvakidasnje.orem ja sa tomicom, i kad odjednom spazim zmijinu glavu kako se okrece zajedno sa tockom... ona se zavukla u onaj prostor izmedju felge i tega prednjeg tocka na tomicu.
nije riđovka.. nego neotrovna smukulja...
ja sam takvu jučer uhvatio, pa sam isto mislio da je riđovka,,, pa sam se dao na googlanje i našao rezultat...
http://www.pp-medvednica.hr/Medvednica_ ... _zmije.htm
He,he,he zmija mislila da je našla partnera :mrgreen:ALI zmiju je covjek nasao u KUCI u USISAVACU!?!?!?
He,he,he zmija mislila da je našla partnera :mrgreen:
Tako sa i ja bio u jednom velikom skladištu, a skladište na kraju grada i oko njega već ima šume i polja.
Kad odjednom u kutevima vidiš jednu, pa prođe neko vrijeme opet zmija :shock: Pitam ja jel znate da imate zmije? A radnik mi odgovori ne brini se, nisu otrovne, tamane štakore i miševe bolje od deratizacije, mi ne smetamo njima one ne smetaju nama.
P.S. Možda ste i kupovali stvari koje je dirala zmija, tko će ga znat
Bio ja ovaj vikend u vikendici na Kupi, a kada tamo druggi dan spazim ja zmiju uza zid, reklo bi se oko metar mozda malo duza. Probao sam ju zveknuti macetom ali je zbrisala iza ormara. E sad kako mi preko ljeta u goste trebaju doci necakinje koje bi vjerojatno vrlo lose podnjele kohabitaciju ako bih ih na to upozorio, a ako bi se spontano susrele vjerojatno bi dobile fraze, trebao bih gospodju zmiju nekako istjerati do tad. Dodatni je problem sto sam relativno rijetko tamo, pa ju bas ne mogu naganjati danima dok ju ne nadjem
Nasao sam na netu neku klopku za zimije:
http://www.snakeguard.com/how.html
Znate li ima li toga kod nas za kupiti?
Ili nesto slicno?
Mogu li kako nakotiti jezeve?
Puno hvala!
Ja se zmije bojim ko vraga ,kad je vidim na cesti ja se u autu sav naježim ,i prije dvije godine čistim zemlju poslije dinja ,počupo prvo lozu od dinja pa izvuko crijevo kap po kap i sad počeo kupiti najlon i nako kupim u naramak i sageo se ja po najlon kad ono pod najlonom riđovka se skupila u klupko ,ja sam vrišto i u skokovima od dva metra pobjego iz njive a žena sve to vidila ,zajebava me i dan danas a ja sam se vratio nakon po sata završiti kupljenje i to sam sve odradio s vilama napatio se a evo i dok pišem sav se naježim kad se sjetim nevolim ju viditi ni na slici
Ova klopka za zmije izgleda kao obično lijepilo za miševe na kartonu.
Da li tko ima iskustva s tim ?
izgleda relativno korisno, a moglo bi ih se nekom hranom namamiti.
Neznam kako nakotiti ježeve, ali mogli bi ih privlačiti hranom da se zadržavaju gdje želiš (npr. oko kuće ili vikendice), npr. sa mlijekom i voćem, ali je opet pitanje da li bi se oni možda naviknuli na redovito hranjenje pa ih zmije više nebi zanimale.