• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupujem Zupčanici IMT 533/9

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,768
Pa šta, nije to loše imati još kao "međubrzinu" pogotovo za berač, 3 sporohodna je prespora, prva direkt prebrza, 4 ili 5 bude bila sredina taman.. Zoki, kolko bi on trebao onda dobiti na brzini sa 5-om brzinom?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja to ne bi radio , to oslabljuje blok .
I pumpa hidraulike se brže vrti pa može puknuti poklopac

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Berač je jedan od razloga zašto sam došao na ovu ideju.... skinuo sam kučište volana i proučavam i kemijam kako ubacivati tu četvrtu i petu brzinu..... trebati če prerađivati sadašnji sistem ubacivanja. i kako god kemijam dobivam sistem ubacivanja da su mi 4 i 5 bzina u sredini...

Nego jedan problem mi se ukazuje, to je nesinhronizirani mjenjač, i kako če se ušaltavati u petu brzu, dali bude velikih problema i krčanja?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,768
E, a od čega uopće idu zupčanici ti, 533 ih nema orginal i ni ne posotoje, jel to od 549, 560, ili tak od nečeg?

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Postoje prijatelju ti zupčanici u 533 i 539 sigurno, za veče IMT-e nisam siguran ali pretpostavljamda su ovi zupčanici i kod njih isti ovakvi....

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,768
ma tak sam si i mislio nekak.. pa jel to nema novog za uzeti?

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Ima novoga, ali je vjerojatno skupo, ali ti novi zupčanici su od lošega materijala pa bi se prebrzo poderali i opet bi imao stare...

nego na osovini sam napravio utor za kajlu brusilicom, a kako da napravim na zupčaniku???

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Strašni su..... nemoj da te u IMT-u čuju o takvim zupčanicima, svašta im može pasti na pamet da ugrade....

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
Berač je jedan od razloga zašto sam došao na ovu ideju.... skinuo sam kučište volana i proučavam i kemijam kako ubacivati tu četvrtu i petu brzinu..... trebati če prerađivati sadašnji sistem ubacivanja. i kako god kemijam dobivam sistem ubacivanja da su mi 4 i 5 bzina u sredini...

Nego jedan problem mi se ukazuje, to je nesinhronizirani mjenjač, i kako če se ušaltavati u petu brzu, dali bude velikih problema i krčanja?

pa i na 542 i 549 su 5 i 4 brzina u sredini

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
pa i na 542 i 549 su 5 i 4 brzina u sredini
Za štangicu i vilicu više-manje gdje je: važno je gdje smjestiti zupčanike.

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Malo je zajebano, malo mjesta ima unutra. Jel tko ovdje na forumu je maher za variti te odljevke, malo budem na jednome mjestu trebao napraviti proširenje mjenjačke kutije, pa da mi to povari. Za plačanje nebrinite. Jeli to guseno kučište?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Zoki, pitanja:
- od čega su ti zupčanici?
- mogu li se montirati na postojeću piramidu i mjenjačku osovinu?
- jel su stalno uzubljeni i imaju sinkro spojku ili su pomični?

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
-Zupčanici su od IMT 533.
-Nemogu, imati če svoju piramidu i ta piramida če se uključivati kao grupa, ako t ije poznat sistem kako rade grupe na mjenjačima.
-Imati če međuzupčanik kojim če se ubacivati ta grupa zupčanika.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Aha, a kam ju misliš smjestiti i kak "napajati"?
Ak je grupa, onda bi trebal dobiti dvostruko više brzina.
Možda pitam bedastoće, jer ne poznam IMT-ovu getribu iznutra.

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
A dobro, malo sam se grubo izrazio po pitanju grupe, ali uglavno nebudu se vrtili stalno nego če s epogon te jedne dodatne piramide ubacivati međuzupčanikom kao predodabir i onda se bira četvrta ili peta brzina...

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Projekt gotov, pacijent preminuo.... imam problem..... sada imam tri brzine naprijed i tri nazad.... kada ušaltam u 4 i 5 traktor ide unazad.... ali sam to naučio na teži način...

mjenjam oglas:

Kupujem radilicu za 533, lamelu sa cijelim srcištem te spojku pogona iz kučišta diferencijala....

Ponude ovdje

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
:icon_pray::icon_pray::icon_pray::icon_pray: ajme čovječe šta učini trebal si nam to i slikovno potkrijepit

Najnoviji postovi

Na vrh