• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupujem Zupčanici IMT 533/9

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Muhaničar, nisi fora, nejdem tam pitati kad mi evo puknuti rekel.... nemrem mu dati hvala niti reputaciju..smrc

Puknuti, evo vagnul sam, klipnjača ima 37 dkg, jel to množim sa 2.3 ili?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da , ali kile a ne deke xd

sory , ja krivo napisal jedinice (valjda nisi ništa presilil ), 23 Nm ili 2.3 kile

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Ja kada stavim to ne preskače..... tak da bez brige.....ujutro to sklepam, i do podne bi trebali konji rzati po radioni..... a onda opet mozganje sa zupčanicima.....

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Pa ono kaj sam ispustil ide nazad...... samo ga moram gazirati kroz gazu... šteta baciti ulje, super 5, u prolječe lijano, ima cca 250 radnih sati, još dobro škripi pod prstima...

Nego, gledam da je po raznim poljoapotekama i centrima jeftinije inino ulje nego kod njih na benzinskim pumpama...za nepovjerovat...

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
O tome treba dobro prespavati prije..... ali vjerojatno petbrzinca, berač me najviše muči...prva brza treča spora prespora......

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,907
A opcija zvana više gumije :icon_scratch:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Pa šta, nije to loše imati još kao "međubrzinu" pogotovo za berač, 3 sporohodna je prespora, prva direkt prebrza, 4 ili 5 bude bila sredina taman.. Zoki, kolko bi on trebao onda dobiti na brzini sa 5-om brzinom?
stavis vise ili nize gume ako ti je bas zapelo na toj brzini, pa ces imati drugaciji brzinu kretanja sa istim prijenosnim odnosom

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Pa to mi je velika investicija, ovdje imam još dobre rekord gume.....

ali koliko bi dobio sa višom gumom..ili nižom?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Možda da ipak staviš veče i manje kotače istovremeno voziš na večima kad treba sporije veče makneš :icon_jook:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
a to moras racunati, 2 r x 3,14, stara i nova pa usporedi, preracuns razliku u procente, pa pogledas na satu sta imas sad sa ovim gumamam, pa oduzmes ili dodas taj postotak, i dobijes nove brzine kretanja,

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Ali mi se to ne čini neko znatno ubrzanje ili usporenje....

Jel svi IMT imaju isti reduktor? Jel ima neki tip da mu reduktor nema toliku redukciju u sporohodnima, čisto malo je dovoljno da se nema tolika velika rupa između treče spore i prve brze?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Možda da ipak staviš veče i manje kotače istovremeno voziš na večima kad treba sporije veče makneš :icon_jook:
Ma, ja bi na njegvom mjestu izvrtal poluosovine i složil pumpanje guma kak na 110-tki.
Na taj način mjenjaš brzinu mijenjanjem promjera (pumpanjem) guma. To bi radilo poput vario getribe...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
pa mozes ti usporediti i promjere (precinke) 2r, a mozes i opsege (obime guma) a opseg se racuna 2r x Pi (3.14), zavisi sta pronadjes u katalogu prozvodjaca,

Najnoviji postovi

Na vrh