jako lijepa ideja.
Ja sam uvijek mislio da čovjek može krenuti u bilo što ako ima kupca koji će to kupovati i plaćati!
sad mislim malo drugačije; ni idealan kupac nije dovoljan kad dođe prvi inspektor pa kaže kojih se sve pravilnika moraš pridržavati i onda vidiš koliko tek novaca moraš uložiti samo zato da bi se mogao pridržavati tih pravilnika, a pravilnicima nikad kraja stalno izmišljaju nove i novije, pa ispravci i dodaci.
vidiš da ti ni 20000kokica nemože snijeti toliko jaja koliko košta "prilagodba standardima", a kad već imaš toliko kokica moraš im i cijenu snizit da bi sve uspio prodat jer na tržištu već ima netko tko je krenuo prije i već je upao u tu spiralu i nudi svoj proizvod jeftinije i onda to tako polako...pitaš se što je ostalo od moje prvotne ideje? pretvorio sam se u firmu i borim se za preživjet, svaki dan iznova
a onda opet ako ostaneš mali, seljački proizvođač dođe neki pametni,načitani lik na vlast i svi trube kako mali moraju propast jer su nekonkurentni...
Sad sam već zapao u neku depresivnu fazu
šta da ja u stvari radim, ako ostanem mali propast ću jer kažu da moram propast i ništa mi ne ide na ruku, a opet nisam dovoljno velik jer uvijek ima netko veći,jači i moderniji ..što je to dovoljno velik!?..Linić je nedavno kod Hloverke u emisiji izjavio "100krava/100hektara" ! Sve do nedavno bilo je minimum 3Ha i 5 krava! šta će biti za 2,3,4godine, kad se netko sljedeći dokopa fotelje pa krene "razmišljati"!?
Da se još malo vratim na kokoške, sad sam se sjetio! Imali smo krave i imali smo puno dvorište domaćih kokica koje su slobodno šetale svugdje okolo. Bio je to jedan jako lijep suživot krava i kokoški! Znate li da kokoške kljuckaju kravama po leđima, a ove uživaju? Piju vodu iz pojilica s kravama? snesu jaje u valov, a krava ga samo blago njuškom pomakne, nikad ni jedno nisam našao razbijeno! Hranu koju krave ne pojedu kokoške na đubrištu raščeprkaju! Pojedu sve crviće i muha nije bilo! Moje su kokoške bile slobodne i same su se gnijezdile i u proljeće primjetim samo kako jedna po jedna nestaju, da bi se nakon nekog vremena pojavljivale s malim jatom pilića!
Bila je to idila, dok jednog dana nisu krenulle vijesti o ptičjoj gripi! prvo u HongKongu..... moralo se imati spejsšatl kokošinjac! labudovi su se slali čak u London na analizu! Čak se sjećam da je i Jaca išla okolo po Slavoniji i dijelila male piliće jer su ljudima sve potukli, zbog nekih mjera! sad čujemo da se i kravama polako dešava ono što je i kokoškama prije par godina i svinjama se isto tako nešto desilo! ljudi plaću i očajni su, ali pravilnik kaže tako!
Što danas s 20000eura?? sakriti ih negdje i na njih kobru!