• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aco 93

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
a gdje je ona šipka po kojoj se u filmovima spuštaju....:scratch

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Ovo su rezultati lova od prošlog vikenda.
dsci0045b.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

A nakon lova mora se i nešto pojesti.
dsci0040v.jpg
dsci0041x.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav Aco!
Super su ti slike. Vidim da imamo neku opremu sasvim jednaku, mislim na ona nosila. A vidim da se tunelski vatrogasci uvježbavate za spašavanje iz visina i ako ne pokrivate visoke zgrade. Znam da znanje ne škodi i može vam sve to koristit. Svejedno pitam kako to da su vas slali na te vježbe?

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Pozdrav Aco!
Super su ti slike. Vidim da imamo neku opremu sasvim jednaku, mislim na ona nosila. A vidim da se tunelski vatrogasci uvježbavate za spašavanje iz visina i ako ne pokrivate visoke zgrade. Znam da znanje ne škodi i može vam sve to koristit. Svejedno pitam kako to da su vas slali na te vježbe?

Pa tako šta smo mi malo napinjali šefa da nas nekamo pošalju za neku specjalizaciju a bilo skoro za badava pa nas je poslao.mi to nemamo baš di koristiti na auto cesti al većina nas je u dvd-eima pa tamo treba jer pokrivamo veliki teren.ima 30km do najbliže javne postrojbe tako da sami pokrivamo svoj teren jer ima 12 profesjonalaca u dvd-u većina radi samnom u furmi neki u rafineriji a 3 rade u dvd-u a plus dobrovoljni vatrogasci. budem stavijo slike i od vozila u dvd-u i članova imali smo jednu vježbu u jesen pa ćeš vidjeti.

G

GROF

Guest
., bravo!!!., svaka čast prijatelju Aco!!!

., orginalan i izvoran uvik!., spreman, aktivan i pouzda uvik!., svaka ti čast!!!., pravi si!

., prijatelju!, skidam Ti kapu., onu PRAVU!, onu LIČKU!!!

., predivne slike, dobar, DOBAR lov! /mislim na lovinu!/., u jistvinu nis ni sumljal!!!..., slike od vatrogastva odlične, puna sprema, volja, orginalnost!., svaka čast!...

., prijatelju Aco!., sad sam se sitil, kada sam vidil onaj nosač za motoruku!., dobar je nosač., ali moj savjet je da ga okreneš obrnuto!, zač?., zato da nerazbiš, neporežeš, neraščišeš lakat - ruku!..., mene je molil naš profesor za slikicu nosača motorne žage pa sam ga uputil nate!!!...

., sretno ti!., ljubi nu predivnu svoju mladu obitelj!., veselim se našem susretu ponovo!...

., aj Bog!., čitamo se ...

G

GROF

Guest
a gdje je ona šipka po kojoj se u filmovima spuštaju....:scratch

., evo ga jopeta! hehehe :D ., pa ovo ni film! - šipka?!., aj iskreno priznaj nač si sada mislil?., to sigurno nisu bili vatreni dečki!!!., nego??? :D ...
., vrag te zel i dal!., ti si iz opravdani razloga forumski moj prijatelju mtd001!., bil u kuferu zbog keksa!., ali je...., strpi se još malkice!., pa sad je sve tote!., :rolfer:., i još malo biće punooo tamburanja!!! :gitarist: ..., nećeš se ni skidat! :butthead: ., samo ćeš trinkattt! :drinkers: ..., :partyman: ...

., aj Bog!., Aco!, oprosti., vo sam mu moral nakeljit!!! ...

B

BAGERISTA

Guest
., evo ga jopeta! hehehe :D ., pa ovo ni film! - šipka?!., aj iskreno priznaj nač si sada mislil?., to sigurno nisu bili vatreni dečki!!!., nego??? :D ...
., vrag te zel i dal!., ti si iz opravdani razloga forumski moj prijatelju mtd001!., bil u kuferu zbog keksa!., ali je...., strpi se još malkice!., pa sad je sve tote!., :rolfer:., i još malo biće punooo tamburanja!!! :gitarist: ..., nećeš se ni skidat! :butthead: ., samo ćeš trinkattt! :drinkers: ..., :partyman: ...

., aj Bog!., Aco!, oprosti., vo sam mu moral nakeljit!!! ...

Dobro si napisa grofe,,,,,da,da ,da,da,,,,,,,,,,,.....:rolfer::rolfer::rolfer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pa tako šta smo mi malo napinjali šefa da nas nekamo pošalju za neku specjalizaciju a bilo skoro za badava pa nas je poslao.mi to nemamo baš di koristiti na auto cesti al većina nas je u dvd-eima pa tamo treba jer pokrivamo veliki teren.ima 30km do najbliže javne postrojbe tako da sami pokrivamo svoj teren jer ima 12 profesjonalaca u dvd-u većina radi samnom u furmi neki u rafineriji a 3 rade u dvd-u a plus dobrovoljni vatrogasci. budem stavijo slike i od vozila u dvd-u i članova imali smo jednu vježbu u jesen pa ćeš vidjeti.

Zahvaljujem ti se za slike koje sam te zamolijo. Da ti uzvratim uslugu postavijo sam nekoliko slika u mojoj temi "firemanpeter".

http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?p=667020#post667020

Svakako me zanimaju i te slike za koje kažeš da češ staviti.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Zahvaljujem ti se za slike koje sam te zamolijo. Da ti uzvratim uslugu postavijo sam nekoliko slika u mojoj temi "firemanpeter".

http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?p=667020#post667020

Svakako me zanimaju i te slike za koje kažeš da češ staviti.

Petre slike su super imate dobro tehničko vozilo sa kranom a i jako ljep dom.
O kad će nama više početi graditi novi a u planu je već 2 godine nikako da počnu.dobili su kolege na susjednom tunelu ovu godinu novi dom kad najdem sliku pa ću ju staviti takav će biti i naš.

., a Šta imate i hitnu pomoć kod vas stalno?kod nas dežuraju samo u ljetnoj sezoni od 6-9mj.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Tehničko vozilo je novo i ima dobar kran koji je dužine 17m.
Vatrogasni dom je star i potreban obnove. Valjda če se i to nekad srediti jer nam samo to još fali. Da bi se garaža uvečala, novi raspored prostorija, pa da se sve malo obnovi iznutra i modernizira.

Ako ste sad onako bez nekog doma, valjda če se sredit za vas nešto. U to sam siguran jer tak ne može dugo biti.

Vozilo hitne pomoči je naše. Mi smo kao rezerva za grad ako su gradski spasilaci zauzeti. A željezaru pokrivamo mi i prvo pozovu nas. Naravno ako zatrebamo pomoč od gradske hitne oni su nam uvijek došli pomoči kao i mi njima.

A kod vas dežuraju na tunelu? Oni profi hitna sa doktorom?

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Tehničko vozilo je novo i ima dobar kran koji je dužine 17m.
Vatrogasni dom je star i potreban obnove. Valjda če se i to nekad srediti jer nam samo to još fali. Da bi se garaža uvečala, novi raspored prostorija, pa da se sve malo obnovi iznutra i modernizira.

Ako ste sad onako bez nekog doma, valjda če se sredit za vas nešto. U to sam siguran jer tak ne može dugo biti.

Vozilo hitne pomoči je naše. Mi smo kao rezerva za grad ako su gradski spasilaci zauzeti. A željezaru pokrivamo mi i prvo pozovu nas. Naravno ako zatrebamo pomoč od gradske hitne oni su nam uvijek došli pomoči kao i mi njima.

A kod vas dežuraju na tunelu? Oni profi hitna sa doktorom?

da kod nas dežuraju lječnik, sestra i vozač al su smješteni u tehničkoj jedinici održavanja autoceste to ti je u ljetnim mijesecima dok je sezona.

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ako imate tak organizirane službe na tunelu onda je sugurnost na visokom nivou. Tako da bi bilo pored vatrogasne službe još hitna na dežurstvu, toga nema nigde osim kod vas. Barem ja još nisam čuo za to.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Ako imate tak organizirane službe na tunelu onda je sugurnost na visokom nivou. Tako da bi bilo pored vatrogasne službe još hitna na dežurstvu, toga nema nigde osim kod vas. Barem ja još nisam čuo za to.

A kažem to je kroz ljetnu sezonu inače je lokalna koja pokriva to područje.A vidiš ova autocesta prema jugu za dalmaciju nema od ove godine navodno ukinuta zbog manjka love jer to ti je druga firma HAC a mi smao ARZ.
Pa stalno dolaze te kontrole iz Adaka iz njemače nešto mjere pregledavaju po tunelima.Pa sigurnost je relativno dobra jer su dve cijevi sa prolazima za evakuaciju između, dobra hirantska meža u tunelu iako je svjedno najbitnije od svega biti u roku 5min na licu mjesta i sve se riješi glatko.
Moja postrojba ti je osnovana 1997g kad je otvorena poluautocesta samo da znaš kakva je oprema onda bila i vozila za plakati,pričaju ovi stariji kolege i bilo ih je 6 zaposlenih a sad nas ima 21, 5 u smjeni kad su svi.

Ma budem ti pričao jednom kad se vidimo.

B

BAGERISTA

Guest
KKamioni i oprema ko po špagi,,,ali ova zadnja slika,,,od ove sobe,,,,s ekranima,,,je stvarno da se smrzneš............:prayer::prayer:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
prijatelju moj bagerista šteta šta nema kod tebe ovako snjega da se guštaš malo sa kombinirjom danas sam se tebe sjetio dok sam čistio krug na poslu.evo ti koja slikica.

dsci0060y.jpg

[URL=http://img694.imageshack.us/i/dsci0061g.jpg/] [/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

dsci0062.jpg

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
KKamioni i oprema ko po špagi,,,ali ova zadnja slika,,,od ove sobe,,,,s ekranima,,,je stvarno da se smrzneš............:prayer::prayer:

ma držimo do opreme a imamo i još iveka i renaul midlum cisternu stoji iza atega al je bjele boje neće da ju pofarbaju.

da ova kontrola je stvarno puna opreme još je jedna prostorija iza tih ekrana puna ormara i raznih rekordera i neznam ni sam čega.
.,oni inače tu prate 287 kamera na dijonici od naplate grobnik do Bosiljeva 2( odvojak za dalmaciju) čini mi se da je koštala oko 35,000,000kn.sa svom to mjetnom opremom pred 3g je na novo napravljena.

A na kompjuterima prate:Zadimljenost tunela, vidljivos,co2,rasvjeta,ventilacija,svjetleći znakovi,temperature zraka i kolnika,padaline,udari vjetra,zasoljenost kolnika meterološke postaje,vatro dojave u tunelima itd.mogao bi nabrajati do u jutro šta sve prate i kakve sve alarme imaju zato rade dvojica u smjeni.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ej Aco, od ona zadnja slika sa oni ekranima sam se fascinirao, nisam znao da to sve se prati po tunelima:scratch, pa i najmanje nisam se nadeo da to rade vatrogasci, svaki dan covek nauci po nesto, imate vi posla...
Pozdrav:partyman:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Ej Aco, od ona zadnja slika sa oni ekranima sam se fascinirao, nisam znao da to sve se prati po tunelima:scratch, pa i najmanje nisam se nadeo da to rade vatrogasci, svaki dan covek nauci po nesto, imate vi posla...
Pozdrav:partyman:

obično svi koji su vidjeli taj centar ostanu iznenađeni a još kad vide kako to sve radi i šta se može vidjeti i raditi. To ti ne rade vatrogasci nego operateri tako se zove radno mjesto nemoraju imat vat.školu al dobro je da imaju nekog znanja ovaj ljevi na slici je vat. radio sa nama imao nesreću pa si sredio nogu pa nemože radit.imaju još dvojica vatrogasaca koji su prešli na to radno mjesto radi bolje plaće.

samo da vam kažem da po ljeti hlade 2 klima uređaja tu prostoriju možete mislit koliko griju ti ekrani.sad po zimi netreba grijanje taman je.

Najnoviji postovi

Na vrh