• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Agregat

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
733
Eto vidiš očito ima :)...

Baš se vidi da je kvalitetno napravljen. Mislim da je Holz her proizvođač...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,562
Ma vrijedi, ali je premale snage za neku ozbiljnu primjenu, osim rasvjete u klijeti.
Ostaje problem potrošnje tog rasipnog motora s ventilima sa strane (takvi su bili u 70-ima).

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,805
Da probudim malo ovu temu sa pitanjem, da li tko ima ovakav Scheppach agregat pa da neka iskustva iz prve ruke kaže jer jedno je što piše a drugo stvarno stanje. Da ne kupujem i mjerim ako je netko probao. Znači moram si nešto nabaviti u rezervu a ne treba mi veliki agregat jer nemam ga gdje iskoristiti. Jedino za škrinje ako opet dođe do kakvih problema sa opskrbom struje.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,341
I sam trebam jednog za pumpu centralnog te skrinje i frizderi…
Ima li netko drugi/bolji prijedlog?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,912
Uletjela ova tema taman..
Imao bi neki posao zavarivanja kod kolega u voćnjaku. Neka nadstrešnica, samo stupove bi trebalo zavarit.
Koji agregat bi bio dovoljno jaki za mali co2 Varstroj 160/180 ampera, trafo jezgra?
Ili za elektrodač stari varex 120 ampera..
Ovi noviji inverteri nisu baš za te agregate predviđeni

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,375
Da probudim malo ovu temu sa pitanjem, da li tko ima ovakav Scheppach agregat pa da neka iskustva iz prve ruke kaže jer jedno je što piše a drugo stvarno stanje. Da ne kupujem i mjerim ako je netko probao. Znači moram si nešto nabaviti u rezervu a ne treba mi veliki agregat jer nemam ga gdje iskoristiti. Jedino za škrinje ako opet dođe do kakvih problema sa opskrbom struje.
Oznaka je malo zbunjujuća, realno daje 1,6 kW odnosno 2 kW kratkotrajno u maximumu. Za te novce nemaš što dalje tražiti. Ima kineski motor sličan onima u kosilicama, samo manje zapremine i dosta velik rezervoar. Frižidere i slične male potrošače bi mogao goniti barem 5 h na jednom tanku.

Na strani invertera ne vidim nikakav osigurač pa obavezno stavi B10 osigurač i po mogućnosti FID A sklopku. Ako ga nećeš spajati na cijelu kuću, dalje ne trebaš ništa kemijati. Ja sam si s Alije uzeo malu kutijicu s DIN šinom za tu namjenu.

Za spajanje na kućnu instalaciju trebaš napraviti šuko M/M kabel, spustiti glavni osigurač/limitator iza brojila, isključiti veće potrošače i spojiti agregat u bilo koju utičnicu. Isto tako ne vidim tipku/polugu za pun gas pa ga ne bi smio odjednom naglo opteretiti nego pomalo.

EDIT: Ako imaš trofaznu instalaciju u kući, onda normalno ne možeš napajati cijelu kuću nego samo jednu fazu.

Imao bi neki posao zavarivanja kod kolega u voćnjaku. Neka nadstrešnica, samo stupove bi trebalo zavarit.
Koji agregat bi bio dovoljno jaki za mali co2 Varstroj 160/180 ampera, trafo jezgra?
Da, treba ti monofazni od više kW, a takvi su rijetki. Trofazni od 5-6 kW ne može goniti ni veš mašinu, a ne švasaparat.

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,308
Uf , ovo spajanje na M/M kabal u utičnicu je jako diskutabilno , ne bih rekao da to nijedan standard ni norma ne podržava ni u africi a kamoli eu.
Za varenje treba (opet zavisi koje svrhe) agregat po meni treba biti bar 2x jači od trebovane snage. Ostvarivanje luka naglo šokira agregat i on se usere prije nego što nadomjesti potrošnju tj. opterećenje.
A što se tiče trofaznog agregata i varenja ja sa 6kw varim jednofaznim aparatom da agregat ni ne osjeti , ali agregat nije kineski niti "moderni".

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,375
A što misliš kako radi ATS odnosno transfer switch? Odspoji jedan izvor i spoji drugi. Ovdje to radiš sam, bitno je samo poštovati proceduru.

1. Startati agregat da se malo ugrije, ne spajati ništa na njega.
2. Spustiti glavni osigurač ili limitator iza brojila.
3. Aktivirati pun gas na agregatu, ako postoji opcija.
4. Spojiti M/M šuko kabel prvo na kućnu instalaciju.
5. Spojiti M/M šuko kabel na agregat.

Kod odspajanja ići obrnutom procedurom.

Godinama tako radim, ne samo ja nego i drugi s agregatima, kako bi drugačije spojili? Ili tako ili pomoću ATS-a. Napajam tri frižidera, IT opremu, svjetla, po potrebi klimu, ringlu ili rernu.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,857
:hahah: :ppozdrav:
Još mi je zapakiran - ISKRA ERO IE-DG7000

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,907
Imam einhella par godina, zimus ga upalim nek odradi malo i pocne se ponasat ovako.
Dok mu povucem polugu coka u neki polozaj pocne radit normalno.
Da rastavljam karburator ili se nesto izvana moze?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,042
Imam einhella par godina, zimus ga upalim nek odradi malo i pocne se ponasat ovako.
Dok mu povucem polugu coka u neki polozaj pocne radit normalno.
Da rastavljam karburator ili se nesto izvana moze?
Skini fergazer očisti mu sve dizne i kanale i bude normalno brundao.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,805
@domy_os nije meni upitno složiti instalacije tako da po tom pitanju nema problema, mene više zanima da li on stvarno može dati to što piše jer danas tome što oni pišu ne možeš vjerovati ništa. @ZJ imam ja pretvarač i akumulatore ali nedovoljnog kapaciteta akumulatora da bi to mogao potjerati u nekom duljem vremenskom periodu.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,308
A što misliš kako radi ATS odnosno transfer switch? Odspoji jedan izvor i spoji drugi. Ovdje to radiš sam, bitno je samo poštovati proceduru.

1. Startati agregat da se malo ugrije, ne spajati ništa na njega.
2. Spustiti glavni osigurač ili limitator iza brojila.
3. Aktivirati pun gas na agregatu, ako postoji opcija.
4. Spojiti M/M šuko kabel prvo na kućnu instalaciju.
5. Spojiti M/M šuko kabel na agregat.

Kod odspajanja ići obrnutom procedurom.

Godinama tako radim, ne samo ja nego i drugi s agregatima, kako bi drugačije spojili? Ili tako ili pomoću ATS-a. Napajam tri frižidera, IT opremu, svjetla, po potrebi klimu, ringlu ili rernu.
Grebenasta sklopka 1-0-2 i siguran si , možda ti poštuješ proceduru ali znam ih nekoliko koji nisu pa nemaju više agregat

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,375
Jasno, meni je to već dulje vrijeme u planu kako bi i ostali ukućani mogli baratati agregatom, samo eto nikako da dođe na red, s tim da će meni trebati dvije grebenaste/ATS-a jer moram klime maknuti s agregata, zimi povuku do 4 kW monofazno.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,308
Jasno, meni je to već dulje vrijeme u planu kako bi i ostali ukućani mogli baratati agregatom, samo eto nikako da dođe na red, s tim da će meni trebati dvije grebenaste/ATS-a jer moram klime maknuti s agregata, zimi povuku do 4 kW monofazno.
Možeš možda i jednim običnim relejom riješiti klime , naprimjer špulu napojiš direkt sa agregatskog voda prije grebenaste i čim se tu pojavi napon da relej skine klime sa napajanja .
Onda nestručni ukućani nemaju šansu za grešku.

Najnoviji postovi

Na vrh