Oznaka je malo zbunjujuća, realno daje 1,6 kW odnosno 2 kW kratkotrajno u maximumu. Za te novce nemaš što dalje tražiti. Ima kineski motor sličan onima u kosilicama, samo manje zapremine i dosta velik rezervoar. Frižidere i slične male potrošače bi mogao goniti barem 5 h na jednom tanku.Da probudim malo ovu temu sa pitanjem, da li tko ima ovakav Scheppach agregat pa da neka iskustva iz prve ruke kaže jer jedno je što piše a drugo stvarno stanje. Da ne kupujem i mjerim ako je netko probao. Znači moram si nešto nabaviti u rezervu a ne treba mi veliki agregat jer nemam ga gdje iskoristiti. Jedino za škrinje ako opet dođe do kakvih problema sa opskrbom struje.
Da, treba ti monofazni od više kW, a takvi su rijetki. Trofazni od 5-6 kW ne može goniti ni veš mašinu, a ne švasaparat.Uletjela ova tema taman..
Imao bi neki posao zavarivanja kod kolega u voćnjaku. Neka nadstrešnica, samo stupove bi trebalo zavarit.
Koji agregat bi bio dovoljno jaki za mali co2 Varstroj 160/180 ampera, trafo jezgra?
Ili za elektrodač stari varex 120 ampera..
Ovi noviji inverteri nisu baš za te agregate predviđeni
Uletjela ova tema taman..
Imao bi neki posao zavarivanja kod kolega u voćnjaku. Neka nadstrešnica, samo stupove bi trebalo zavarit.
Koji agregat bi bio dovoljno jaki za mali co2 Varstroj 160/180 ampera, trafo jezgra?
Ili za elektrodač stari varex 120 ampera..
Ovi noviji inverteri nisu baš za te agregate predviđeni

Skini fergazer očisti mu sve dizne i kanale i bude normalno brundao.Imam einhella par godina, zimus ga upalim nek odradi malo i pocne se ponasat ovako.
Dok mu povucem polugu coka u neki polozaj pocne radit normalno.
Da rastavljam karburator ili se nesto izvana moze?
Grebenasta sklopka 1-0-2 i siguran si , možda ti poštuješ proceduru ali znam ih nekoliko koji nisu pa nemaju više agregatA što misliš kako radi ATS odnosno transfer switch? Odspoji jedan izvor i spoji drugi. Ovdje to radiš sam, bitno je samo poštovati proceduru.
1. Startati agregat da se malo ugrije, ne spajati ništa na njega.
2. Spustiti glavni osigurač ili limitator iza brojila.
3. Aktivirati pun gas na agregatu, ako postoji opcija.
4. Spojiti M/M šuko kabel prvo na kućnu instalaciju.
5. Spojiti M/M šuko kabel na agregat.
Kod odspajanja ići obrnutom procedurom.
Godinama tako radim, ne samo ja nego i drugi s agregatima, kako bi drugačije spojili? Ili tako ili pomoću ATS-a. Napajam tri frižidera, IT opremu, svjetla, po potrebi klimu, ringlu ili rernu.
Provjeri i luft na kojekakvim osovinama i spojevima!Imam einhella par godina, zimus ga upalim nek odradi malo i pocne se ponasat ovako.
..........
Možeš možda i jednim običnim relejom riješiti klime , naprimjer špulu napojiš direkt sa agregatskog voda prije grebenaste i čim se tu pojavi napon da relej skine klime sa napajanja .Jasno, meni je to već dulje vrijeme u planu kako bi i ostali ukućani mogli baratati agregatom, samo eto nikako da dođe na red, s tim da će meni trebati dvije grebenaste/ATS-a jer moram klime maknuti s agregata, zimi povuku do 4 kW monofazno.