vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Re: Akumlatori i punjači.
Jel tih 14.5 misliš na AC ili DC ?
Jel tih 14.5 misliš na AC ili DC ?
Naviklan je dobro, samo što današnji napon je povećan na 230-235V a nekada je bilo jedva 220V. Transformatorski odnos se mijenja pa tako i napon.Ja imam neki pravljeni jos od strica ali nije navinklovan dobro i ide do 15,5-16.
Ili prije primara može da stavi jedan obični regulator osvjetljenja i sa njime podesi napon po želji , ni on nije idealan ali je praktičanJednostavno možeš odmotati par zavoja sekundara.
A D ( d je na čerilici ) 211
to sa potenciometrom na primaru sam radio sa onim ruskim punjacem ali nije bas dobro jer struja punjenja prilicno onda mala.
sad me zbilja ljutite a diode su 10 km dalje ..Ako su te sa šarafom (prije bi trebalo da je navoj M6) onda sigurno mogu raditi bez problema.
http://www.5v.ru/ds/diod/d214.htm
koliko god digitalni instrumenti budu jeftini i dostupni nisu pravo mjerilo ..za mjerenje .nisam te razumes kako izmeriti napon iza ispravljaca. mernim instrumentom meris svaki napon stim da digitalni imaju zastitu i mere i ako se kontra okrenu tj. kontra polaritet ,i pokazuje onda sa ispred minusom -
ja sam pital Zj-a , znam da te zbunilo ali ne smije se citirati zadnji postja ti rekoh da se napon dize iza dionog mosta al neznam koliko jer zavisi dal je sa 2 diode ili grec .
ne , ali u međuvremenu sam i sam došao do načina mjerenjaPuknuti jel u tvojem stroju postoji elektrolit (ne mislim na akumulator ) ?