• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumlatorski punjači i starteri.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
stavil bum ja njih na pank a diode van ..trebaju mi ako si pratil temu

P:S ..tek sad vidim da je jedan motorala ...sad mi ga je žal raskopati xd.
ispravak , oba su motorola

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Kako sam ga nanjušio da je francois , bravo ja :(wasntme):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
motohod , oznake
A 14/30-40 broj 026647 18 9
.............................26607 22 6
pa ti vidi jel imamo za janjca ili ne ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Baš si nekaj kontam kak bi to bilo slasno da mi umjesto alternatora djedica donese vunenog pa da dobi masnu batinu kroz rit :(clap):

Ali na čemu se se bumo učili ako bude tak ...:(angel):

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
joj mene joj , kaj ih više gledam više mi ih je žal raskopati .....to je tak kvalitetno napravljeno ..debele diode , klizni prsteni ko novi ..osovina s kajelom ....di je to do iskre

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Da Puknuti, možda je to stara, jako stara Motorola. No takve kakvi su tvoji sam vidio po starim Renoima i bili su SEV Marchal.
Valjda je Sev Marchal radio kopije Motorole po licenci. Kako je Iskra radila Boschove modele.

Bilo je Motoroli po starijim VW Golfovima i Audijima no izgledali su ovako:

cp027321-motorola-65-amp-alternator-vw-rabbit-scirocco-dash-77-79-mk1-2.jpg

Imam 2 komada tih Motoroli.... kvalitetno napravljeni alternatori. Nemaju reglere na sebi, tko zna kad su skinuti.:(giggle):

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
drage kolege trebam pomoc...evo ovako u traktoru imam akumulator white horse od 100A,,I desava mi se da drzi struju 4 do 5 dana i onda nemogu upaliti...kad ga napunim ispravljacem opet drzi do 5 dana i ponovo se isprazni...akumulator je star 1,5godinu i do sada je bilo sve ok...dali je to znak da je akumulator otisao ili je nesto drugo u pitanju...pozz

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
dal to nije od pojacanih akumulatora za malo vece naponsko punjenje. mozes probati da skines klemu kad se napuni ,pa da vidis dal negde nevuce struju. drugoprilikom punjenja ako brzo opada struja punjenja i pocne vriti 1-2 celije dosta brzo znaj da je feler i od njega nista.najlakse ti je tako proveriti pri punjenju i vecinom se ispostavi da 1-2 celije otkazuju i prvo provri na njima

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
ok hvala puno,,,,a dali je moguce da je otisao akumulator zbog toga sto je komsija palio traktor u brzini a nije stisnuo kvacilo,,dakle kad je palio pokreco je cjeli traktor pa da zbo toga nije rikno jer je bio opterecen

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
od prevelikog opterecenja moze doci do ostecenja celija kao i pri prejakom punjenju ali nije toliko bas izrazito. nije ga valjda tako terao do pumpe . nebih rekao da je to uzrok ali sve vise je akumulatora koji jedva garanciju izdrze ili u vecini i neizdrze. kazem ti stavi ga na punjac i odvrni poklopce i prati sta se desava posle sat do dva vremena . ako pocne da vri jedna ili dve celije a ostale cute znaj da je gotov jer te koje prve pocnu vriti prave samopraznjenje akumulatora

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Dođeš do mene i dobiješ od Iskrinog alternatora ili od Ruskog ionak će na kilu tj dam ti potpuno ispravan Rashn tenik sa reglerom .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
koliko su te diode ampera ..?
Po mom proračunu one nisu pojedinačno jačine nazivne struje alternatora , nema potrebe .

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ja sam juce kupio nov viligerov punjac za akumulatore. 5A izlazne struje i za 6-12V akumulatore. mali puni samo tako i takoreci se necuje uopste. za 20eur necu se zezam jer odavno vec nemam posto ga lopovi odnese. za moje potrebe taman

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
e mojega neće lopovi nosit.
prvo bude težak i stavim obe kleme crne , pa si napravi štetu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod mene lopov uzima samo naftu ali sad ju stavim pored rusa a njega neće nitko ni gledat pa je najbolji čuvar nafte (bar neka korist od rusa):icon_weed:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Puknuti, ne brigaj za djelove. Hladnjak je najvjerojatnije upotrebljiv :(giggle)::(giggle):

Danas sam posudil punjač ali nije izdržal.
Kontra ga je priključil i veli samo je nekaj u njemu počelo pucketati .......Ode moja stara makina u koju sam prve zarađene novce uložil u vječna lovišta
1347536052.gif
ali za puniti punjive baterije od 1,5V bu možda dobar

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Kako je taj čovjek imao hrabrosti vratiti takav punjač:icon_madu: i još kaže da je nešto pucketalo...
Sad nek ti kupi novi.

Najnoviji postovi

Na vrh