• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumlatorski punjači i starteri.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
Na onom mojem riknule samo diodice dvije (na sreču trafu nije ništ).
Dobil je sve četiri 30 amperske druge (donator kompjutersko napajanje) i još ga samo malo treba korigirati. Nove 35 amperske su mi bile malo preskupe a one za par kuna nisam htel ugrađivati.

Biče i koja slikica.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač makni čavel i stavi osigurač i ne kopčaj mikser pa ko bi izdržal tvoju torturu :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
Nije bil čavel, bila je iglica od igličastog ležaja :icon_redface:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
Po mojem razmišljanju uvjek.
Nabrzinu možeš metnuti jači

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kako izgledaju te diode iz napajanja ?
Meni jućer stigo grec , 50 ampera ..za kojih 40 kuna , ako se zdimi , ode dnevnica .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
Sutra buš dobil slike.
Moj grec nije koštal ništ pa mi nije žal dnevnice :eek::

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Kupio otac prosli vikend ovakav punjac https://www.google.ba/search?q=einhell+bt-bc+12&oq=ein&aqs=chrome.0.69i59l3j69i60l2j69i57.1859j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8 sad me zanima da li postoji neko pravilo pri punjenju da ne prepunim akumulator ili su ovi punjaci napravljeni da nemogu prepunit. U upustvu sam naletio na neku formulu i kad sam preracunao akumulator 70Ah se puni oko 9 sati :) interesuje me to prepunjavanje ? inace platio je 25€

Tesko ces prepuniti jer imam slican samo malo bolju verziju i to su u principu punjaci oko 4-5A. Esad najvise zavisi i od stanja i napunjenosti akumulatora jer cim pocne da vri kiselina u principu je pun. Najlakse ces primetiti po ampermetru i pocetnom punjenju u A. Ako u startu pokaze punjenje odprilike 4A prati njegov rad povremeno i kad dodje na otprilike 1/3 pocetne amperaze sto bi bilo 1-1,5A trebao bi biti pun. U zadnje vreme je dosta felericnih i kvalitetom losijih akumulatora tako da ako prazan obori struju posle sat dva ili vri samo poneka celija 1-2 znaj da je akummulator pred kraj. U principu sto se prazan vremenski duze puni i na kraju sve jednako pocinju vriti celije tim je u boljem stanju

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Nisam mogo upratit kad prokljuca jer je u pitanju bio suhi akumulator a tek kad sam ga skopco bio je oko 3 4 A a kasnije se zalijepio na nulu a ja ga nisam skino s punjaca nego otac pa nisam siguran koliko je pokazivo tad u svakom slucaju hvala na savjetu ja cu otprilike pratit da vidim kako funkcionise. Otac to nebi nikad kupio al je poceo palit traktor na minusu i ispraznio 3 akumulatora inace mi Zetor ima problema sa paljenjem zimi a s auta sam mu zabranio da skida jer se mora pola kola rasklopit da se dodje do akumulatora :p:

Posljednje uređivanje od moderatora:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ako ti je tako lose paljenje zimi sa Zetorom imas u temi u mehanickoj radionici o pomoci pri zimskom startovanju koju sam otvorio. Grejaci koji se koriste za grejanje tecnosti na 220V i palis bez problema. ja sam kupio mnogo vecu verziju toga a imas i za zetora original sliku

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Baš me zanima zbog čega je ovaj bolji od npr.kupljenog za punjenje ovog običnog akumulatora.??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
Baš me zanima zbog čega je ovaj bolji od npr.kupljenog za punjenje ovog običnog akumulatora.??
To ti je isto kak i s tvojim svrdlom za zemlju

ali sutra nikako a svane

moj mali projekt uspješno završen ,:icon_kidra:
Eto svanulo

Ja sam odmah malo popitural usput.
Radi mira u kuči nisam kital, samo 120 i nekakva boja kaj je ostala gore

Nego onaj kineski voltmetar sam i ja ugradil.
Nisam baš očaran s tim, ali za kontrolu može poslužiti.
Sutra ga još malo pokalibriramo i stavimo par naljepnica na kutiji pa je i toj priči kraj

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
To ti je isto kak i s tvojim svrdlom za zemlju
:cool:

Eto svanulo
ja još nisam videl diode s tri nogice :icon_thumright:

Znaš da sam i ja skupil tih crnih žohara , pun mi desktop datašiteva ali sam zapel i od jada otišel na ebay .
Sad je grec kinez dobil ventilator 60 mm , svoje napajanje , sad nema šanse da se rastopi

Nego onaj kineski voltmetar sam i ja ugradil.
Nisam baš očaran s tim, ali za kontrolu može poslužiti.
j
moj pokaziva isto kao i dva multimetra koji su mi dostupni .

Još bi se rastegnul za jedan ovakav pa nek ima i ampere :icon_kidra:
http://www.ebay.com/itm/LED-Digital...Electrical_Test_Equipment&hash=item3cd85d2b4a

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
To zakaj su tri nogice ti moram pojasniti ali moram opet pitati jer sam zaboravil slušati kad mi je objašnjavano.

Meni ventilatora netreba, ionak je preveliki hladnjak.
Sutra bumo to još malo pokalibrirali pa da vidimo kaj bu, samo kaj moj ima dve brzine punjenja, tj dupli namot na trafu ...

Mamiš me tom vuricom, vragek jedan, još kad vidim crveni displej ili slova
912234430.gif

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
Baš tak, pri meni bude za cifrijadu ili si bum ja dal ovakvoga složiti kaj bu u krug pokazival

Najnoviji postovi

Na vrh