Bez ampera :fiery:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=cC31G-Ks_Hk[/YT]
Kao što je kolega philbi napisao,benzinski motor ti je ustvari anlaser
Ako PD motor onda je istina. Čim nema anlaser dobar broj okretaja nema šanse da ga namoliš pa da na prevaru upali.Navodno ti Golfovi imaju senzor koji spriječi uključivanje pumpe za gorivo ako su okretaji anlasera preniski.
Ako PD motor onda je istina. Čim nema anlaser dobar broj okretaja nema šanse da ga namoliš pa da na prevaru upali.
Mislim da to s pumpom goriva nema veze, ecu to sprječava ali putem struje na dizama. Pumpa bi se trebala paliti čim kontakt daš a još ne anlasaš.
Iwanho, imam i sam takav punjač i koristim ga više nego "pravog" jer je mali i praktičan.
Ne moraš se bojati ostaviti ga na priključenog na akumulatoru, jer ga bude održaval toplim i punim.
14,6V i nije baš visok napon akumulatora (ispod je napona kad počinje elektroliza), tak da ne imaj brige.
je*eš ti akumulator kojeg treba na životu održavati, takvog treba baciti i staviti ispravnog koji je spreman izvršiti svoju zadaču i nakon mjesec ili dva stajanja.
Ja ne velim, možda mu to i produži vjek za neko vrijeme ali u konačnici matematika je ista. I još k tome postoji velika vjerojatnost da ti se taj vrag iz Lidla pokvari i pripali štagelj ili garažu pa izgori sve skupa......
Na tom motoru su dvije pumpe, ona u rezervaru i tandemka, gore na glavi....Je, PD motor je. Za pumpu mi je rekel mehaničar da ju ima kod (ili u) rezervoaru. Ako se pumpa uključi samo s kontaktom, onda bi trebala napuniti filter goriva kad se da kontakt.
Ma ok, svak od nas zna svoje. Ja razmišljam da ono kaj imam bude donekle u voznom stanju i uvjek spreman za na put taj tren kad se meni lampica u glavi upali. Goriva u svakom trenutku mora biti barem za do najbliže bolnice i nazad, a uvjek ima više.....Da delam više km, a ne godišnje manje od 5000, već bi unutra bil novi akumulator.
Kod svih električnih uređaja postoji opasnost da izazovu požar pa ih ipak ne iskopčavamo iz mreže kad nisu pod nadzorom. Prethodna rečenica ne osporava tvoju tvrdnju kaj se more dogoditi, ali malo tko, ili gotovo nitko, ne dela baš sve po PS-u.