• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumlatorski punjači i starteri.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nije Savo više mlađahan, možda je anlaser ugradil, ali skriva lisac svoje tajne ko zmija noge ili .....hihihi

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Puk'o sam i ja :icon_butt:

Prilozi

• IMG00009.jpg
    IMG00009.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 106

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Moj novi stari projekt j opet aktualan ..kaj mi to treba nemam poima ..
Kad več pjero nije zagrizel za diode nek budu u kutiji a ne na polici .
Pitanje za bombon je koliko se ampera može iscjediti iz toga ?
Aparat je bio 160/380v
Mislim da imam AC oko 18V , zaboravio sam ..ali nisam da su da namotaja sekundara spojena paralerno

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Od ove moje igračke slaba koristi , razjebo sam aparat a nisam dobio starter .

Koliko je ovo daleko od TIG sistema zavarivanja ? , ako ne mora u sekundarne sirovine

Puk'o sam i ja :icon_butt:
daj pojasni tu svoju izjavu ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
moj mali ljubimac je danas položio , oživio rakovicu 4 cilindra indirektnog ubrizgavanja ..s praznim akumulatorom ..
Nije baš da je živnuo , ali je upalio ..
Uglavnom , AC ..na području 130A /380 350A
A na području 140A izmjereno 380 A
150 i 160 A nisam mogao izmjeriti jer je limit instrumenta 400A ..prema zakonu linearnosti i proporcionalnosti ovo šije sve na forumu xd

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
spojio sam ga brikama s krokodil štipaljkama , jedna se smaknula i žica napajanja pala ravno na kontra pol .

No nisam ni uspio skontat kako ga spojit a da mi kad ugasim punjač mjeri napon akumulatora .

Kad bi napajanje i sve spojio na izlaz punjača instrument bi podivaljao , krenem napajat galvanski odvojeno instrument ( baterijama)i onda se to desilo ..grrrr..
htio bi da mi kad ugasim punjač voltmetar mjeri napon akumulatora ..brijma da to uopče taj instrument ne može ..nije da mi to treba ..ali bi volio da može (ovaj stari može tako)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
konačno je i moj upotpunjen za daljnju upotrebu.
Nek potraje još toliko koliko je trajal i ja zadovoljan. Vjerujem da bu i dulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Aaa, sad sam ja njemu ugradil jedan duži, a drugi krači kabel. Da se zna koji kam ide.
Koji je bliži klemi taj tu ide i nema da omane hihihi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
P1270041.jpg

.. pošto je spržio dvokanalnog , dvobojnog , tridecimalnog sto amperskog i tko zna više koliko voltnog kineza dobio je "old skul" analognog .
Samo da mi skala ne bude premala ubilo mi prste dok sam to sastavio

Posljednje uređivanje od moderatora:

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
80
pozdrav..
kupio bih starter/punjac za traktor...
i moze li mi ko reci koliko bi to trebalo biti jako..?
iskljucivo me taj starter zanima da mogu upaliti traktor(560)
kad mi treba..
ima po oglasu svega..i svakakvih oznaka koje bas ne kuzim..pa ako moze neko pojasniti..
gledao sam jednog telwina od 10kw...eto da spomenem i to..
lp

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Svaki će da pomogne , pa čak i onaj od 10 ampera , pitanje je koliko želiš da ti pomogne.

A 10kw je vjerovatno marketinški trik , pošto toliko struje povući iz kućne monofazne mreže je malo teže.

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
80
pa da pomogne da traktor upali..
to mi treba...
a tako pise 10kw...
malo je cudno..pa zato pitam ko zna vise da pojasni ako moze.lp

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
100A X 15V = 1500W (zanemarimo gubitke , pričamo okvirno) je sasvim dovoljno , i kada vidim takve cifre od 10kw dodje mi da vrištim.

Najnoviji postovi

Na vrh