Nemojte me više prozivati
Ja moram, pogotovo zbog ovog napisanog jer i ja tak razmišljam, a tak me ondašnja škola i naučila, a na kraju mi se tak i u praksi pokazalo.
Posuđivao sam prijateljima punjač da napune akumulator, ali oni su ostavljali upaljeno svjetlo, izverglali kumulator pa i skurili anlaser jer motor nije htio upaliti. Ako je punjenje dobro, akumulator je dobar, paljenje ispravno, nema potrebe za bilo kakvim fensi šmensi aparatičima
Pogotovo sa ovim boldanim.
Samo bi još nadodal.
Ja imam u svakom vozilu akumulator jer se svi koriste, neki više neki manje. Nikad nisam iz ni jednog vadil ni ljeti ni zimi, a ni nadopunjaval.
Kad sam ujutro došel nakon mjesec, dva, ili tri i više stajanja ako nije htel upaliti dobil je punjač, a ja sam se pripremil za novi akumulator.
Sad kad je ovo zimsko vreme na autu u kojem sam svaki dan točno po zvuku mogu odrediti kad je akumulator umoran ili imam neki problem s spojevima ili elektropokretačem.
Što znači, vozila koja se koriste svakodnevno ne trebaju kojekavih igračaka da im baterije održavaju na životu, a kad im prvi put bude trebala pomoč spremni su za smeče ili reciklažu i točka.
A zakaj je to tak kak ja velim?
Zato jer taj akumulator koji je neki pametni punjač održaval na životu nije pouzdan.
A zakaj ja tak mislim?
Zato jer sam (kad sam bil pametniji) ujutro pokušal krenuti na put, a makina nije htela upaliti i ja pametan sam ga malo nadofilal, upalil i otišel 100 kilometri od doma, Tam sam ugasil (siguran da ga je alternator nafilal do kraja) i nakon pet minuta htel krenuti dalje....
Sreča pa uvijek u autu kablove nosim.... imam ja i štrik, ali ovak je bilo jednostavnije.
A takvu prevaru je mogel odraditi i takav aparatič kaj danas nude.
Hočem reči, kad neko ima doma igračke onda se mora s njima i igrati, a ako i potraju koji dan duže ionak budu zastarele pa budu trebale nove, pametnije, ljepše.....