• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,986
Odavno, kad su gledaoci prisutni ti nemas pojma kak dugo ja na njima, na panku, morem sedeti i pripovedati a ne delati :ROFLMAO:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,727
preferiram upaliti traktor i da radi pola sata svakih 20-30 dana.
Na ovom forumu sam pročital (upis uvaženih članova) da nije pametno više puta delati hladne startove motora, posebno kad to nije neophodno. Meni ima logike.

jer neznate filter goriva sami zamjeniti a medvedu kao meni se neda ozracivati pa ga vrtim, vrtim, vrtim.
Ne znam kak je to na drugim vozilima, ali nakon zamjene filtera goriva na mojem Goldoniju, ne treba odzračivati. Ručno se na AC pumpici nadruka oko 50x (valjda dok višak ne počne iti u povratni vod), nakon toga ful gas i traktor vužge u 2-3 sekunde verglanja.
Meni je najgore to kaj curi nafta, a pristup je jako loš pa zna potrajati dok se novi filter zašrafi. Kaj se tiče mirisa, jednokratne rukavice pomognu, ali jako malo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,064
@iwanho pravilo je da zapravo nema pravila. Ja sam upoznao jako puno traktorista koji su tijekom hladnih zimskih dana išli povremeno upaliti svoj traktor i pustili ga da malo radi. Mnogi od njih su htjeli biti spremni očistiti snijeg s dvorišta, s improviziranom ralicom, ili s košarom na hidraulici i dodanom daskom. Neki su put trebali prostor za kolinje, drugi su put htjeli s traktorom do stočnog sajma, puno je njih htjelo i traktorom v gorice. Nisu griješili nimalo. A bilo je i situacija, pa ak je susjed Ivek vužgal idem i ja svojega, nek malo laje.
Nema štete u takvom pristupu, bolje nego zaboraviti na traktor cijele zime. 🙃😇😉

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
114
Vezano za akumulator . Na traktoru imam mogućnosti 2 akumulatora po 75 ah (tvornički ) ili je bolje imati jedan od 100 ah .veliki od 140 ah ide na knap gore .

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
114
Tak sam si i mislil . Tak je već 15 let gore nek bude i dalje jeden od 100 ah i gotovo . A i vekši je trošek po đepu

Najnoviji postovi

Na vrh