Hajde da oživimo "ovu temu".Nakon 4 godine stala moja Villager aku lion prskalica.
Znači ima struje, uopće ne reagira na stisak.
Rastavio ju. Problem je u onom regulatoru što ugasi pumpu kad pumpa nabije pritisak. Kad njega maknem onda radi, ali se ne gasi pumpa. Ima onaj šaraf na tom s kojim se regulira pritisak na kojem se pumpa gasi.. Ali na koju god stranu ga okrenem ne radi pumpa dokle god je spojeno preko toga.
Ima netko neku ideju?
Hajde da oživimo "ovu temu".
Prema opisanome, tebe zeza "tlačni prekidač". Ja sam jučer špricao voćke sa svojom, novom i razmišljao o ovom tvojem "pitanju".
Ja reciomo nemam predođbu kako točno izgleda ta "tvoja prskalica", a kamoli njezini dijelovi. (Kao što su sve puške iste, jer svaka ima "cijev, drev i remen", zauzmimo jednaki stav da i sve elektromotorne AKU prskalice teoretski rade na istom principu.)
Daj postavi koju sliku tih tvojih dijelova, možda ti netko od forumaša predloži kakav konkretan savjet, za korak naprijed, valjda ne bude natrag dva (koraka) .
Ujedno na sličan ti način rade i tlačni prekidači na uređajima za vruče ili hladno pranje pod pritiskom "popularno zvani miniwaši" .
Obzirom da ja jučer u probnom radu, ni najmanje nisam bio zadovoljan sa 3 vrste mlaznica koje sam dobio u kompletu, a vidio sam da su navoji za montažu "cijevi s mlaznicama" identični onima s kojima ja več raspolažem, ja sam ugradio svoje stare "cijevi s mlaznicama" i dobio višestruko kvalitetniju maglu, mlaz itd. Pumpa kao pumpa samo nabija pritisak, a za kvalitetu raspršivanja su zadužene naše mlaznice. Originalne u kutiji koje sam dobio su nula prema mojima starima, zato su stare sad gore i prskalica je radila tako "kao što bi svirala kvalitetno stradivarijeva violina".
Poštovani kolega po forumu, čestitam ti na nabavi pomagala - prskalice.Ciao.
Kupio sam aku prskalicu Sofisto St-16A,Electric soprayer. Kina
Napunio bateriju i pokusao da prscem
Razočaran sam ovime što čitam, da "baterija radi, zuji". Zujati može samo elektromotor za pogon pumpe i pumpa. Ipak smo u 2022. godini.Baterija radi, zuji.
Moglo bi biti to da nisi poštivao minimum minimuma uputa za rad.Ali nista ne pršce, crijevo je suho kad ga rastavim.
Sta bi moglo biti, ima li neka caka kod prve upotrebe?
minimum minimuma, nisam ni dobio uputstvo za upotrebu.Poštovani kolega po forumu, čestitam ti na nabavi pomagala - prskalice.
Razočaran sam ovime što čitam, da "baterija radi, zuji". Zujati može samo elektromotor za pogon pumpe i pumpa. Ipak smo u 2022. godini.
Moglo bi biti to da nisi poštivao minimum minimuma uputa za rad.
Nisi niti probao prskalicu sa običnom vodom, da li radi, da li curi itd., sve to piše u uputama.
Pokreni pumpu sa aktiviranom ručicom, na koju šarafiš štap sa mlaznicom. Pričekaj da procirkulira voda, otpusti ručicu da tlačni prekidač isključi.
(I da ja sam sebi kupio aku prskalicu prije tjedan dana i s mojim starim štapovima i mlaznicama radi savršeno. Originalne mlaznice im nisu ni do koljena.)
e pa stvarno, da ne znam da se pritiskom na ručicu na koju sarafim stap sa mlaznicom pokrece pumpa?Poštovani kolega po forumu, čestitam ti na nabavi pomagala - prskalice.
Razočaran sam ovime što čitam, da "baterija radi, zuji". Zujati može samo elektromotor za pogon pumpe i pumpa. Ipak smo u 2022. godini.
Moglo bi biti to da nisi poštivao minimum minimuma uputa za rad.
Nisi niti probao prskalicu sa običnom vodom, da li radi, da li curi itd., sve to piše u uputama.
Pokreni pumpu sa aktiviranom ručicom, na koju šarafiš štap sa mlaznicom. Pričekaj da procirkulira voda, otpusti ručicu da tlačni prekidač isključi.
(I da ja sam sebi kupio aku prskalicu prije tjedan dana i s mojim starim štapovima i mlaznicama radi savršeno. Originalne mlaznice im nisu ni do koljena.)