dobra ideja, samo nastavi
Super izgleda i vrlo prakticno usteda prostora jesi probo sta vise radit s aparatom nesto duze varit dal se grije buduci da je dosta zatvoren jesu mu dosta oni otvori sastrane i od iza?
nedavno sam vario više, popravljo sam jedno rudo od prikolice, var je bio dugačak 11o cm i i takva dva vara sam napravio sa malim pauzama i onda je termo zaštita isključila aparat, vario sam sa 3.25 elektrodom, tako da mislim da ima dovoljno zraka, a mogu kada budem nešto veče vario i izvuč aparat van da se bolje hladi.
za dobro pjeskarenje treba konstantno 10 bara,sve ispod je velika količina pijeska uzalud jer nema dovoljno snage za udarac zrna o površinuevo ovako ,to sam pravio kompresor .boca je od kompresora mislim da je oko 200lit ,kompresor je samopodmazujuci ali neznam tacno od kog kamiona a dvoklipni je i mogu stelovati pritisak na rislag ventilu od traktora na koliko hocu do 8 bara.toliko moze jer sam ga probao ali radim vecinom do 4 za farbanje i ostalo i neopterecujem ga previse .sad nisam trenutno kuci kad dodjem pokusacu da stavim sliku .