imam mali od 25 l,ali imam dosta zračnog alata,bušilicu,,biax,za pjeskarenje ,pa jedva da krenu pa sam mislio napraviti veći
evo jedne savijačice sklepane za kratko vrijeme.prva i osnovna namjena joj je bila savinuti lukove za plastenik a možda će poslužit za još ponešto savinut.
jel to upotrebljen mjenjač od honde ,svaka čast treba se sjetiti,on ti ustvari služi kao reduktor jel da[/QUOTE
da to je bio mjenjač od neke motorne kopačice.susjed ga je htio bacit u smeće jer su mu se podrobili neki zupčanici.to sam malo presložio pa sam dobio reduktor sa omjerom 29>1
Hint: American chopper, blatobraniSamo na teveju, kolko znam to je za savijanje limova, nekakvih kupolastih oblika...vjerujem da treba puno prakse za takvo nešt
neznam koliki je tvoj kompresor ali mislim da bi kamionskome trebalo jako dugo da nafilja 150 litri na 10 bara.moraš mu osigurati dovoljno okretaja. okretaje možeš multiplicirati preko remenica ali za to moraš imati jači motor po mogučnosti trofazni.tlačna sklopka ti nije nužna ali onda moraš imati pouzdan manometar i ručno ugasiti motor.nepovratni ventil je dobro stavit,ako nemaš orginal za zrak dobar je i onaj za vodovod i puno je jeftiniji.to ti je ono osnovno.bocu možeš stavit i tu svoju i isključivat na 8 bara ili stavit sigurnosni ventil.