powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
to dodjeda da ti treba kompresor radnog volmena ne manje od 1000cm3 i da gavrtis na 1800 do 2000 okretaja. Puno... pogon oko 15 KW
sta mislis savorise da li se motor od renoa mogao iskoristiti kao kompresor i pogon preko traktora.ima 1721 cm i stepen kom.10 -1.to mu dodje oko 15bar.sad mi je palo to na pamet. a i meni svasta padne na pamet.
to bi bilo idealno nema sta.realno receno jako smo daleko i niz problema bi bilo dok bi stiglo dovde.finansije su najveci problem.imam celog renoa u delovima i mogao bih zgodno napraviti ako resim samo prenos za bregastu posto je zupcasti kais a treba prenos 1-1 i radio bi ko kompresor.netrebaju tu druge glave samo isti zupcanici na radilici i bregastoj.zahvaljujem se na ponudi jer da sam u boljoj mogucnosti bilo bi idealno.
to bi bilo idealno nema sta.realno receno jako smo daleko i niz problema bi bilo dok bi stiglo dovde.finansije su najveci problem.imam celog renoa u delovima i mogao bih zgodno napraviti ako resim samo prenos za bregastu posto je zupcasti kais a treba prenos 1-1 i radio bi ko kompresor.netrebaju tu druge glave samo isti zupcanici na radilici i bregastoj.zahvaljujem se na ponudi jer da sam u boljoj mogucnosti bilo bi idealno.
pa jel stane to u auto, karavan, onda ne vidim u cemu je problem doci i ptorsiti 100 EURa na put, ako je cijena prihvatljiva, bolje nego u lagati u nesto sto ne vjerujem da ce raditi. Ili sacekas do ljeta pa usput i na more.
Tako je išao sam preko remenice i vidim da servo pumpa ima ima puno veći protok ulja nego što mi treba. Davno nekad sam gledao da je jedan tip riješio preko neke pumpe ali neznam od čega je bila ta pumpa, uglavnom znam da se remenica te pumpe oslanjala na remen.ajd ovako napamet da probam.servo pumpa ima prevelik pritisak a pogon verovatno preko remenice si resio.ako smanjis broj obrtaja na pumpi i to poprilicno ces morati dobio bi manji pritisak i protok ulja.po meni je ovo malo komlikovano za uraditi ali mislim da imam resenje prostije. na pijacama sam video malu zupcastu pumpu za pretakanja goriva i ulja koja se montira na busilicu.mislim da bi ti bilo dovoljno samo da strugar napravi manju remenicu za pogon ili vec kakav bi ti odgovarao .tu su creva oko 1cm otprilike precnika.
Jel bi ti bilo problem to poslikati i staviti sliku, ako stignem sutra ja poslikam svoj, moj kompresor je od kamiona ZIL-a ruskogja sam isto stavio kamionsku glavu na kompresor natočio ulje i radi, lajtung kuda bi trebalo dolazit ulje sam ostavio otvoren dugačaki i digao višlje a na povratni priključak stavio komad crijeva da stoji okomito i stavio mjerač ulja u njega
Sutra poslikam pa stavim sliketesko mi je napamet.moglo bi da prodas da je stavis da je kais jedva dodiruje onda bi proklizavala pod vecim opterecenjem ali meni se to nikako nesvidja. da mozes da stavis sliku da vidim kako je resena glava.ove pumpe za pretakanje nisu velikog pritiska mozda ih mozes naci u prodavnicama delova i nisu skupe.nisam siguran da li bi se moglo izvesti buckanjem ulja jer sto rekao slepac najvise volim kad vidim