• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Re: Pomoć oko alternatora

Sam si napisal da neki! Neki meni i nije dovoljan. Imal sam več dost slućaja da je majstor rekel da ima uredno 13,8 a kad nemre preko 5A dat.
Ti slobodno i dalje mjeri napon. I lakše ha je mjeriti za nekog ko to inače ne radi. A i unimeri koji su popularni (kineski za100-200kn) nisu za neka ozbiljna mjerenja struje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797

Oficir, a gde je regler na tvom alternatoru?

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604

A moj alternator se uplašio da ide u staro željezo i proradio,danas krenuo orat i kad vidi vraga,pak radi,i radio pod svijetlima i sve funkcionira.

Al nabavio i drugi od golfa i priredio mu nove ležajeve i regler samo ga treba sastavit,dobro,trebam još jednu sitnicu jer ga je prijašnji vlasnik tjerao skoro pa do kraja,tj dok ležaj nije zacvikao tak da je ona plastična košuljica između ležaja i kučišta jednostavno otišla u prašinu

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Košuljicu tu potraži kod boljeg autoelektričara košta par kuna...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797

Valda u kučištu?
Znal sam ja gde je otprilike, samo sam htel da i ti saznaš ako ti bu kad zatrebalo da ga ne tražiš puno :icon_wink:
A moj alternator se uplašio da ide u staro željezo i proradio,danas krenuo orat i kad vidi vraga,pak radi,i radio pod svijetlima i sve funkcionira.
Željac, pripremi ti toga staroga za rezervu jer sve kaj se samo popravi dugo ne traje :icon_wink:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Zato ja i nisam citirao tebe Muhanicar iako si ti postavio pitanje.Tako je sad kolega Oficir saznao nesto novo na svom Zetoru.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604

Znam da ne,još i kad ga ja popravim ne radi dugo:icon_fU:a kamoli kad se sam popravi,sutra ja skompletiram ovaj golfov za kojeg sam kupio dijelove i ima da vrti dokle i sam motor na traktoru:icon_rolleyes:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

[ Tako je sad kolega Oficir saznao nesto novo na svom Zetoru.[/QUOTE]

Možda kolega Oficir ima solarni punjač akumulatora pa mu alternator samo španer remena :icon_thumright:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Da nisam znal da je regler u kabini,hvala na objašnjenju.
Al očito je to dobro rješenje kad u 26godina nije niš otišlo osim ležaja i četkice na alternatoru.

neznam_nis

Član
Tu od
23 Ožu 2013
Poruka
71

jel regler obavezno mora biti na traktoru? dali moze i bez njega? radi se o 7211

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Ne mora . ali bolje da je na suhom .bez reglera ne može određuje napon punjenja .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Može i bez anlasera i bez akumulatora vode u motoru bez jednog prednjeg kotača itd ali dokle ????

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216

Sam si napisal da neki! Neki meni i nije dovoljan. Imal sam več dost slućaja da je majstor rekel da ima uredno 13,8 a kad nemre preko 5A dat.
Ti slobodno i dalje mjeri napon. I lakše ha je mjeriti za nekog ko to inače ne radi. A i unimeri koji su popularni (kineski za100-200kn) nisu za neka ozbiljna mjerenja struje.

Jel smijem pitat da mi objasnis kako mjeris struju alternatora? Je mjeris ampermetrom u seriju ili strujnim klijestima?

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Klasičan ampermetar mi je do 50A. Ako je moguče koristim njega.
Ako je viša struja uzmem klješta (one su do 1000A)
iako mi je klasična verzija na cajgere nekak draža :)

hočeš još cijeli postupak da objasnim ili???

Najnoviji postovi

Na vrh