To volim pročitati od jednog strujiča, a ne kad mi se pamet soli da bu nagrizlo lak....Operi naftom, ili benzinom, ispuši komprimiranim zrakom.
Taj remen gledam već duže vrijeme s namjerom da ga zamjenim i malo je ispucan istina, al opet si mislim to je bacanje novaca, neka vozi dok ne pukne.Alternator na leru traktora ne bi ni trebao puniti, tu je negdje "ni vrit ni mimo". Traktor na leru jedva da okreče radilicu...
Posumnjaj ti radije u neispravnost tvojeg klinastog remena, da se ostaklio i izgladio po stranicama, ili da je samo nedovoljno napet.
Mislim da do lampice nije jer se ne sjećam da je ikada mijenjana, probal budem pod maticu koja steže sat za kontrolnu ploču uvalit žicu sa masom, možda kaj pomogne.Meni ovo mirisi na losu masu. Negdje ti masa od sata nije kako spada. Od alternatora tesko jer je zasarafljen drito na kuciste i ima masu.
Neki losi spoj je u pitanju jer kad opteretis alternator sa jacim trosilom, onda pocne puniti.
Inace, alternator ili puni ili ne. Za voltazu je tu regler koji drzi napon na oko 14.4V...uglavnom vise od 13 volti tako da moze puniti, a struju podesava po opterecenju ovisno o potrosacima.
Zaruljica u satu mors biti 2W ili vise da bi pobuda dobila dovoljno struje i da bi alternator punio.
Provjeri spojeve oko zaruljice i ostalih zica koje imaju veze sa strujnim krugom punjenja.
Mislim da je to vrijedilo za dinama, alternator ima elektroniku!..........
Zaruljica u satu mors biti 2W ili vise da bi pobuda dobila dovoljno struje i da bi alternator punio.
Provjeri spojeve oko zaruljice i ostalih zica koje imaju veze sa strujnim krugom punjenja.
Ti valjda imaš nekakav ruski traktor, koji ima alternator s pobudom od kontakt brave. Čim daš kontakt rotor dobiva struju i napon za pobudu.Kod mene ima samo ampermetar bez kontrolne lampice