• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

anlaser problem

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,258
Ukratko, koštal je više od dva bezimena... pa se zato nadam da bu trajal još 45 godina...
Bez obzira na sve treba gledati pozitivno i očekivati najbolji mogući ishod.

• Like
Reactions: ZJ

dohtor

Aktivni član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
241
Na Cararru je Deutz motor 913 3L. Skinuo sam anlaser i odnio majstoru da ga pregleda. Rekao mi je da nije ništa trebalo dirati jer je na anlaseru sve u redu. Nakon kratkog vremena počeo je kliktati i nije uključivao. Uključio je tek nakon nekoliko pokušaja verglanja. Kupio sam novi automat i opet otišao do njega da skine stari i namontira novi. Prije toga je probao paliti sa starim i kao za vraga svaki puta je upalio od prve. No ipak smo stari zamijenili novim. Nakon mjesec dana korištenja i novi je počeo kliktati i pokazivati iste simptome kao i stari. Sad više nisam siguran da li je kvar u automatima ili je greška negdje drugdje. Moram se ponovno konzultirati sa majstorom električarom i vidjeti gdje bi mogao biti problem i kako ga riješiti. Užasno me nervira taj zvuk klik, klik, klik....

ostaju zice tj kablovi....puno njih zanemari stanje mase tj spoj minusa akumulatora sa traktorom.....opcenito stanje mase....

a nije ni odmet pogledati u kakvom je stanju stopica plusa na anlaseru i stanje kleme plusa na akumulatoru......

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,108
Del je novoga, a ne vjerujem ni da je @lijeskakc omanul na tom zadatku.
Žičice, žičice on nije dobro pregladil s vlažnim ili, ili treba jedan dodatak pa nebu kliktal, ali nisam nadležan za davanje takvih odgovora pa bum prešutel ovaj put.

Prije zamjene akumulatora, anlaser koji put je napravil klak-klak.
Nakon zamjene je par put vužgal z istim tegobama..

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,481
Del je novoga, a ne vjerujem ni da je @lijeskakc omanul na tom zadatku.
Žičice, žičice on nije dobro pregladil s vlažnim ili, ili treba jedan dodatak pa nebu kliktal, ali nisam nadležan za davanje takvih odgovora pa bum prešutel ovaj put.
@MUHA Na @lijeskakc sam mislio za akumulator…a @ZJ je zamjenil (bar je tako napisao)….

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,253
Mijeh je iza elektromagneta, odnosno iza valjka (kotve) do ovoga federa koji se naslanja na vilicu.
Svrha mu je da spriječi ulazak prašine/vlage, između kotve i tijela elektromagneta. Nisam se sjetil slikati prije montaže.
Iako danas nemreš znati kaj kupuješ, ovaj mi je izgledal najsličniji originalu, pa sam ga zato odabral, a cijenu sam cul kasnije, kad je odluka već bila donešena.
Ovaj drugi, s plastičnom polugom je nekak čudno izgedal, kao da je bil deblji i kraći.
Kontakti, ako jesu, vjerojatno su pokositreni, jer posrebreni sigurno nisu…no mogu biti i od aluminijske legure…pa sam se držal onih koji izgledaju bakreni.
Vrijeme bu pokazalo jesam li se zeznul…ali budem jednoga dana popravil i staroga…samo sad mi je tak bilo jednostavnije.

Reklamacija na tvoj posel nije bilo niti odmah nakon reparacije, a kamoli da bi je trebalo biti sad, poslije 12…13 let…
…ali hvala ti na ponudi, cijenim to (y)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,662
Kod mene je akumulator stavljen nov. Žice su u redu, ali budem još jedanput sve prekontroliral. Sumnjam na bravu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,253
@Stipa, ako mene pitaš, stari akumulator ga nije mogel niti pokrenuti bez žestokog punjenja prije starta, a “zalaufal” ga je iz 3…5 pokušaja.
Z novim akumulatorom je bilo isto, s tim da zadnji put ni uz puno pokušaja nije uopće štel zalaufati…
Na starom automatu su bili jednom okretani kontakti, drugi put kontaktna pločica … pa sam bil siguran da su se kontakti potrošili.
Instalacija je bila obnovljena i sigurno brave nisu krive.

dohtor

Aktivni član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
241
Ali evo, sve se može brže detektirati ako se mjeri napon na akumulatoru tj klemama, kada radi klik klik klik.....

Ako napon padne ispod 11.5 V ili više, akumulator je za reciklažu.....ako se napon ne mijenja tj ostaje otprilike isti, onda znači da elektromotor ne dobiva napon da bi tekla struja.....

Bez uvrede i uz svo dužno poštovanje, osobno sam protiv paljenja šrafcigerom iliti kacavidom, jer izaziva puno iskrenja, a iskrenje je znalo i štogod zapaliti.....nekako mi je draže iskopčati malu žicu sa špule startera i napraviti most na + akumulatora koji je spojen sa kontakte špule.... naravno, stroj mora biti u leru.....

• Like
Reactions: ZJ

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,768
Bez uvrede i uz svo dužno poštovanje, osobno sam protiv paljenja šrafcigerom iliti kacavidom, jer izaziva puno iskrenja, a iskrenje je znalo i štogod zapaliti.....nekako mi je draže iskopčati malu žicu sa špule startera i napraviti most na + akumulatora koji je spojen sa kontakte špule.... naravno, stroj mora biti u leru.....
Nema uvrede.

Kod.paljenja anlasera iskrrnja ce uvijrk biti. Bilo ono u automatu, na srafcigeru, zici ili u bravi....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,662
Iskrenja će uvijek biti isto kao i iskrenja na forumu gda se spomenu petokrake, crni, crveni, plavi ili poticaji. A gda se spomene JBT onda iskre frcaju jače nego u ljevaonici.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,108
Mijeh je iza elektromagneta, odnosno iza valjka (kotve) do ovoga federa koji se naslanja na vilicu.
Svrha mu je da spriječi ulazak prašine/vlage, između kotve i tijela elektromagneta. Nisam se sjetil slikati prije montaže.
Iako danas nemreš znati kaj kupuješ, ovaj mi je izgledal najsličniji originalu, pa sam ga zato odabral, a cijenu sam cul kasnije, kad je odluka već bila donešena.
Ovaj drugi, s plastičnom polugom je nekak čudno izgedal, kao da je bil deblji i kraći.
Kontakti, ako jesu, vjerojatno su pokositreni, jer posrebreni sigurno nisu…no mogu biti i od aluminijske legure…pa sam se držal onih koji izgledaju bakreni.
Vrijeme bu pokazalo jesam li se zeznul…ali budem jednoga dana popravil i staroga…samo sad mi je tak bilo jednostavnije.

Reklamacija na tvoj posel nije bilo niti odmah nakon reparacije, a kamoli da bi je trebalo biti sad, poslije 12…13 let…
…ali hvala ti na ponudi, cijenim to (y)
Skini pa slikaj :ROFLMAO:
Zajebavam se, mijeh me podsjetila na kovače, na svirače gajdi, a i vino su čuvali u tome ali to za @lijeskakc nije. Unutra stane kaj bu njemu kapljica za oko :ROFLMAO:

Znam na kaj si mislil, na ovo

To je gumeno, znam da alnser ima lim, ali nisam ti ja bez veze skrenul pažnju na curenje nafte koja slini po alnaseru.... nisam projektiral, ali znam kaj se dogodi sa gumom u dodiru sa naftom... samo buš luft dobil....

Znal sam ja da buš ti znal stručan naziv i postupak dobivanja srebrne boje na bakru, ali znaj da mogu i pobakriti, i pozlatiti...

A ponudu za reklamaciju moraš iskoristiti jer ti je možda zadnja ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,108
Evo ga, iskri još i danas, samo sam mu malo gumi kita nabil na rupu.

Najnoviji postovi

Na vrh