Na Cararru je Deutz motor 913 3L. Skinuo sam anlaser i odnio majstoru da ga pregleda. Rekao mi je da nije ništa trebalo dirati jer je na anlaseru sve u redu. Nakon kratkog vremena počeo je kliktati i nije uključivao. Uključio je tek nakon nekoliko pokušaja verglanja. Kupio sam novi automat i opet otišao do njega da skine stari i namontira novi. Prije toga je probao paliti sa starim i kao za vraga svaki puta je upalio od prve. No ipak smo stari zamijenili novim. Nakon mjesec dana korištenja i novi je počeo kliktati i pokazivati iste simptome kao i stari. Sad više nisam siguran da li je kvar u automatima ili je greška negdje drugdje. Moram se ponovno konzultirati sa majstorom električarom i vidjeti gdje bi mogao biti problem i kako ga riješiti. Užasno me nervira taj zvuk klik, klik, klik....
Prije zamjene akumulatora, anlaser koji put je napravil klak-klak.
Nakon zamjene je par put vužgal z istim tegobama..
@MUHA Na @lijeskakc sam mislio za akumulator…a @ZJ je zamjenil (bar je tako napisao)….Del je novoga, a ne vjerujem ni da je @lijeskakc omanul na tom zadatku.
Žičice, žičice on nije dobro pregladil s vlažnim ili, ili treba jedan dodatak pa nebu kliktal, ali nisam nadležan za davanje takvih odgovora pa bum prešutel ovaj put.
Nema uvrede.Bez uvrede i uz svo dužno poštovanje, osobno sam protiv paljenja šrafcigerom iliti kacavidom, jer izaziva puno iskrenja, a iskrenje je znalo i štogod zapaliti.....nekako mi je draže iskopčati malu žicu sa špule startera i napraviti most na + akumulatora koji je spojen sa kontakte špule.... naravno, stroj mora biti u leru.....
Skini pa slikajMijeh je iza elektromagneta, odnosno iza valjka (kotve) do ovoga federa koji se naslanja na vilicu.
Svrha mu je da spriječi ulazak prašine/vlage, između kotve i tijela elektromagneta. Nisam se sjetil slikati prije montaže.
Iako danas nemreš znati kaj kupuješ, ovaj mi je izgledal najsličniji originalu, pa sam ga zato odabral, a cijenu sam cul kasnije, kad je odluka već bila donešena.
Ovaj drugi, s plastičnom polugom je nekak čudno izgedal, kao da je bil deblji i kraći.
Kontakti, ako jesu, vjerojatno su pokositreni, jer posrebreni sigurno nisu…no mogu biti i od aluminijske legure…pa sam se držal onih koji izgledaju bakreni.
Vrijeme bu pokazalo jesam li se zeznul…ali budem jednoga dana popravil i staroga…samo sad mi je tak bilo jednostavnije.
Reklamacija na tvoj posel nije bilo niti odmah nakon reparacije, a kamoli da bi je trebalo biti sad, poslije 12…13 let…
…ali hvala ti na ponudi, cijenim to![]()