Imam doma INA Al super (6 litri). U sustav ide 11 litri.
Prvo, ispravak krivog navoda. Imal sam doma 4+1=5 litri supera.
Jučer sam konačno odlučil zamijeniti antifriz. Motor je prije ispuštanja radil otprilike pol vure - lagana vožnja. Slijedim upute za izmjenu i odšrafim čep na donjoj lijevoj strani hladnjaka. Iscurilo je 5 litri, i još se je kroz skoro vuru vremena pocijedilo oko pol litre (malo je falilo u ekspanzijskoj posudi). Očekival sam puno više jer u uputama piše da je u sistemu oko 11 litara. :icon_e_surprised:
Pokušal sam na kratko upaliti motor, ali nije bilo efekta. dugo ga nisam ufal pustiti delati da nebi pumpa slučajno laufala na suho.
Nije mi preostalo ništa drugo nego sistem dopuniti s cca 6 lit. U uputama za motor je navedena količina 6 lit bez hladnjaka i cijevi.
Ako je u sistemu stvarno 11 lit, onda sad imam mješavinu 5 godina starog i friškog, 5/11 starog i 6/11 novog.
Jel se kod tog modela motora (VM D703 E3) ipak negdje na bloku treba ispustiti do kraja, iako nigdje u uputama (niti za traktor, nitiza motor) to nisam pronašel. Ili su jednostavno krivo napisali količinu koja je u motoru?
Ima li na forumu netko slično iskustvo na takvom ili nekom drugom traktoru?