Upozorenje :icon_wink: dok čitate ovaj moj tekst, mogli bi nepotrebno potratiti koju minutu života!
Imali smo prije desetak ili više dana na poslu bliski susret sa novim tipom antifriza, jer nam je postao dio određenog radnog procesa.
Pokrenula se lavina mudrijašenja, uvjeravanja, osporavanja, baš nekako slično kao što to biva na forumima, a bilo je i na ovome.
Raspolagali smo sa dvije vrste mjerača za antifriz u alatnici. Svaki je izmjerio druge rezultate.
Drugi su dan dvojica kolega donijeli na posao od doma njihove privatne mjerače, jako uvjereni da je baš njihov najtočniji na svijetu.
Svim su se silama trudili da pobiju moj stav, svim su se načinima dovijali da postignu omjer miješanja kako je napisano u uputama i bilo je izmjereno ništa pouzdano, čorak.
Izmiksali su pola pola da ih ne bi boljela glava, ali svejedno nisu znali kolika je zapravo postignuta točka zaštite
rofl):
Naručio sam im originalni mjerač od dobavljača baš tog antifriza, kupili smo ga, došao je u radionu i vidi sad vraga, uvjerili su se moji jako glasni kolega da im nisam "lupetao i mlatio praznu slamu", uvjerili su se da njihovi mjerači nisu svemogući i da nije sve baš tako kako su oni bili duboko uvjereni i sada je ponovo nastao mir. Bila je ovo za moje kolege "još jedna mala lekcija iz cjeloživotnog obrazovanja", sada se samo smijemo toj temi i ništa više, uzmu rutinski 4-5 kanistera tog antifriza stave ga na kolica, odu do postrojenja, izmjere zatečeno stanje, dotoče, provjere i evo ih natrag zadovoljnih u radionu, jer vani je zima i kod nas na poslu. :icon_wink:
Molim da ovo ostane samo kao konačna informacija i kao jedna tuđa, neobična sličica iz života, ništa drugo. Nije mi namjera rušiti Vaša osobna uvjerenja ili stavove o antifrizu.