• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Sve ja to imam!
TV sa balonkama i takvim utezima i TV sa 16" kotačima i utezima
Ok, nisam ih vagao

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Daj me nemoj j... hahaha de mi reci imas možda koji kardan sa duplim zglobom a da ne košta ko da su ga dijevice slagale...
Ma mislimnda ni ti sta kazu da su od 50 nisu al nema veze ko da mi je u glavi da ih je nekad netko sa foruma iso vagat i nisu imali 50

Grgmund

Novi član
Tu od
5 Sij 2023
Poruka
4
Znaci Eco trac 40 novi ne,AC za ulozeno dobiveno ne, pa sto mi ostaje za dalmaciju, imate li ideja savjeta cca 40 50ks

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15
Pozdrav svima, novi sam na forumu.
Zamijenio sam TV 818 sa Antoniom Carrarom Supertigre 4500. Koristim traktor za radove u vinogradu.
Traktor je 2011god, sada ima 2200sati. Pošto sam još na Vi sa Carrarom, imate li kakve savjete na što da pazim, što su mu mane? Motor je Perkins 3cyl 36ks. Napravio sam servis, izmjenio ulje u motoru i straznjem i prednjem diferencijalu, filter zraka, goriva, ulja i hidarulike. Podmazao sve mazalice. Blatobrane sam sve skinuo i prešpricao pošto su bili jako hrđavi od ispod pretpostavljam da je traktor bio vani stalno na kiši jer je bio puno hrđaviji nego bivši TV koji je bio troduplo stariji pa nije imao hrđe ali je bio garažiran.

Imam još podosta pitanja u vezi traktora, ali recimo da sam sve sredio što sam mislio jedino mi još ostaju kočnice koje bio htio sredit. Kočnice su dosta plitkog hoda i teško je dozirat silu kočenja, dok je traktor prazan blokira samo zadnji desni kotač, lijevi nikad. A kad je recimo freza na traktoru onda ne blokira ni desni i treba recimo 5-6metara da se traktor zaustavi i s tim da moram jako nagaziti na kočnicu. Kako se opće štelaju kočnice na ovom traktoru? Jel ima sistem kao na IMTu onaj čep na dobošu i matica na klikove? Jer to na ovom traktoru ne vidim baš.

Također smeta mi ručica desno za blokadu zadnjeg diferencijala, jel bi bilo pametno da je skratim sa fleksom jer mi se stalno uključuje špera, valjda nogom trknem ručicu kod silaska sa traktora ili se od vibracija možda uključi, neznam.

Hvala svima, pozdrav iz Varaždina. Evo par slika sa novom frezom Megaing 135

Prilozi

• IMG_20230317_170628.jpg
    IMG_20230317_170628.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20230317_170641.jpg
    IMG_20230317_170641.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20230317_170648.jpg
    IMG_20230317_170648.jpg
    39.2 KB · Pregleda: 37

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ta šasija skoro da nema mane, samo podmazuj redovno sredinu i actio zglob
I podmazuj iza hirauliku, tamo zna pocet kapat ulje jer osovina na kojoj leži sve prolazi kroz dno mjenjača i navoji na hid rukama se potroše...drugo evo nemam zamjerke, a nadam se da kad si mjenjo da si stavio ulja prema podacima a ne napamet.Hrđa se riješi to danas nije nikakav problem bitno da nije ništa trulo.

Skini kotače, barem iza nije proble to napravit, skini doboše i vidi ja jednom godišnje to radim, operem podmažem mehanizme i nema greške, uđe prašina u kombinaciji sa vodom i morem u mom slučaju i dolazi do blokiranja, al ne mogu se požalit na kočnice, nema šanse da se ne zustaviš, kod naglog kočenja se počne dizat zadnji kraj.

Najbolje da tu ručicu blokade pošalješ meni, na mome su je makli i ja sam stavio jednu manju ali se moram saginjat pod sjedalo kad je palim a to nije nikako zgodno, tako da moj savjet je da ako je misliš koristit ništa ne diraš, a sama se ne može upalit kad je treba zarotirat na gore

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15
Hvala na brzom odgovoru.
Malo sam se zajebavao sa actio zglobom mazalice su zapekle nisam mogao podmazati pa sam skinuo mazalice čistio prolaze sa malim svrdlom i par dara špricao sa WD40 unutra i traktor zapeljao svaki dan na jednu klocnu da se zglob pokrene i nakon par dana išlo je ko u putar.

Da ulje sam stavio u motor original, u prednji diff sam stavio spirax s3t 15w40 a u zadnji diff sam stavio s3 ax 80w90.

Budem probao ovo za kočnice, sad sam skidao kotače i proširio ih al se nisam sjetio pogledat kočnice.

Mislim da tak i budem napravio, skinut ću ovu ručicu za šperu, ionak to nikad nisam ni koristio pa si možda napravim neku manju.

Također morao bi stavit kraću oprugu na gas, nekak mi se čini da je visok ler gas, probao sam matice na polugici otpustiti ali opruga je duga pa već udara u oprugu, a i bužiri mi se čini da su prljavi pa sajla teže ide.

Probat ću ovaj tjedan ić frezat vinograd pa javim dojmove. Imao sam zajebanciju sa kardanom freze bio je predugi pa sam ga isao kratit, 3 put kratio i na kraju prekratio, zaboravio sam da frezu moram pomaknuti full lijevo sad mi je tu negdje naknap kardan hahah :D

Inače za razliku od TV-a 818 ovo je svemirski brod, najviše mi se dopada servo volan i to što ne lupa ko onaj 1 cilindar na TV majke ti mile kad se sjetim odma me uši zabole. A i jači je traktor dosta.

Hvala

Evo slike u boljoj kvaliteti.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Ako se smije znati kolko te došao

Posljednje uređivanje od moderatora:

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15
12 000e. i sad sam ulozio jos cca 800e.
A freza je bila 1650eur, roto kosu imam, sad mi još treba atomizer i htio bi onu međurednu frezu ima one neke male za 2000eura al to bi htio negdje vidjet il probat.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
I ti uspoređuješ jednog TV serije 400/ 18ks/1 cilindar, sa tim od 36 ks/3 cilindra? :unsure:
I cijena >2 puta!:hahah:
Mogao si kupiti novog HITTNERa!

Najnoviji postovi

Na vrh