Pozdrav svima, novi sam na forumu.
Zamijenio sam TV 818 sa Antoniom Carrarom Supertigre 4500. Koristim traktor za radove u vinogradu.
Traktor je 2011god, sada ima 2200sati. Pošto sam još na Vi sa Carrarom, imate li kakve savjete na što da pazim, što su mu mane? Motor je Perkins 3cyl 36ks. Napravio sam servis, izmjenio ulje u motoru i straznjem i prednjem diferencijalu, filter zraka, goriva, ulja i hidarulike. Podmazao sve mazalice. Blatobrane sam sve skinuo i prešpricao pošto su bili jako hrđavi od ispod pretpostavljam da je traktor bio vani stalno na kiši jer je bio puno hrđaviji nego bivši TV koji je bio troduplo stariji pa nije imao hrđe ali je bio garažiran.
Imam još podosta pitanja u vezi traktora, ali recimo da sam sve sredio što sam mislio jedino mi još ostaju kočnice koje bio htio sredit. Kočnice su dosta plitkog hoda i teško je dozirat silu kočenja, dok je traktor prazan blokira samo zadnji desni kotač, lijevi nikad. A kad je recimo freza na traktoru onda ne blokira ni desni i treba recimo 5-6metara da se traktor zaustavi i s tim da moram jako nagaziti na kočnicu. Kako se opće štelaju kočnice na ovom traktoru? Jel ima sistem kao na IMTu onaj čep na dobošu i matica na klikove? Jer to na ovom traktoru ne vidim baš.
Također smeta mi ručica desno za blokadu zadnjeg diferencijala, jel bi bilo pametno da je skratim sa fleksom jer mi se stalno uključuje špera, valjda nogom trknem ručicu kod silaska sa traktora ili se od vibracija možda uključi, neznam.
Hvala svima, pozdrav iz Varaždina. Evo par slika sa novom frezom Megaing 135