Hvala ti. Ma ovoga sam dobio najpovoljnije.Za brijeg racunaj da ima 300kg max iza sve skupa znaci atomizer i voda...a mislim da sam ti cak bio i reko da uzmeš zupana...koja je težina praznog atomizera?
Nemaš sinhrone imaš mjenjač ko i moj, na gore ide bez stat na niže brzine moraš stat...

O tome se I radi, traktor ima dva uslova za uključivanje kardana. Jedan je mehanički, stisnem kvacilo I uključim. Taj malo i teže ide iskreno. Drugi je ova ručica. E sad gdje je problem, sto ne mogu da izadjem na kraj sa ocem i nekim delegatima sta je normalno stanje ovog kuplunga. Npr u autu je normalno stanje uključene lamele, kad pritisnemo kvacilo ono rastavi i data trpi korpa i druklezaj. Jel ista logika i ovdje? Kontam da ne uništim korpu. Hvala na pomociNakon što sam 2 puta pročitao pitanje čini mi se da ono glasi ovako nekako:
U kojem položaju treba biti ručica za brzo isključivanje kardana dok je kardan isključen na "mjenjaču"?
Naime, kardan se može isključiti na 2 načina:
- ručicom za brzo uključivanje-isključivanje
- ručicom na getribi koja ga potpuno isključi i onda kardan ne radi bez obzira u kojem je položaju ručica za brzo uključivanje-isključivanje
Kod mene je isti slučaj i ja ga 99% slučajeva isključim samo na ovoj za brzo isključivanje i tako ostane... pitanje da li je u tom položaju nešto pod opterećenjem. Nije mi to nikada palo napamet.