• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Ako je zglob iza volana onda prednji kraj i volan mlataraju lijevo - desno (kako tren diktira) a ti kao vazač moraš pratiti volan i prigibati se za njim. Dok kod traktora koji imaju zglob ispred volana toga nema nego vozač lipo (ko gospodin) upravlja bez po muke bez traženja volana u pespućima njegovog mlatarenja. o_O

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Mene je ovaj mali zelenko s videa fascinirao, mislim da nije lako ovako vozit, em je brdo em ima dva pregiba sa kosinama. Budem se malo raspitao kakve su im cijene, samo većim modelima...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Dobro bi mi došlo da čujem nekog tko ima iskustva s AC. Planiram kupiti neki model ako uspijem naći do oko 10t eura. Htio bih naravno što jači i da nije zglobni. Ipak od novijih jedino mi je dostižan onaj 3700. Koliko je on jak na kardanu, koliki malčer može tjerati... Koji je od starijih modela pouzdan i dobar za kupiti, itd...

halo92

Član
Tu od
25 Srp 2020
Poruka
33
AC tn 5800 major ( nije zglobni ) . veoma zadovoljan s njim..istina ,nisam neki profi poljoprivrednik ,nego mi služi za košnju ,freza i sl takve stvari .bez po muke tjera malčer INO ELITE OPEN 160,teren brdovit .

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,910
Goldoni star 3070

Jedan 3000 radnih sati
Jedan 5000 radnih sati

Osim par sitnica, bez ijednog kvara ili problema...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Uzeo bih i goldoni, samo da je iznad 35ks, ako tko ima nešto za preporučiti, slobodno nek javi

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Dobro bi mi došlo da čujem nekog tko ima iskustva s AC. Planiram kupiti neki model ako uspijem naći do oko 10t eura. Htio bih naravno što jači i da nije zglobni. Ipak od novijih jedino mi je dostižan onaj 3700. Koliko je on jak na kardanu, koliki malčer može tjerati... Koji je od starijih modela pouzdan i dobar za kupiti, itd...

Kakav i koliki ti je teren?

Npr. s Tigre Country 4400 iz 2011. smo terali tehnos 130 malčer s pomakom po bregu, ali taj malčer ima 450kg dok traktor ima 1100kg :( Sada teramo Cortese 150cm bez pomaka i to je pjesma... ide drugom sporom kroz visoku travu uz breg, a trećom niz breg.... S vremenom smo naučili da je brže i više se isplati malčirati samo niz breg, a uz breg se vraćati na rikverc s podignutim malčerom... a stvarno je grdi breg.

Iste malčere probali smo i na TCF 5800 po ravnici i igra se s njima tako da ćemo vjerojatno nabaviti neki veći tipa 160-180cm i prodati ovaj od 130
Ak nije hitno, ja bi malo gledao da uleti neki dobar rabljeni i prije kupio rabljeni jači nego 3700 ako ti treba za iole ozbiljniji posao.

I dao bi prednost AC nad Goldonijem ako pričamo o bregu... ako je ravnica onda svejedno.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Imam 3.5ha lijeske, oko 1 ha je na brdu,0.6 ha na velikom brdu. Već imam malčer 155cm 360kg, pa bi barem 35 ks ako ne i više za njega. Najbolje bi bilo čekati na nešto oko 40 ks nema veze i ako je stariji, samo da je dobar.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Toga nema, to šta ti želiš je iznad 10t€ ja čekam istu stvar već dugo dugo vremena i toga nema, ja bi isti ko moj samo vodeno hlađenje znači 5500 ili 5400, gledo sam i 6500 al onda je to već 18-20t€ al nema...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Tražit ću pa ako izađe i nešto slično voćarsko budem i to uzeo. Sviđaju mi se i ovi fiati 35 66 i tome slični

Verdura

Novi član
Tu od
20 Sij 2024
Poruka
8
Trebam savjet iskusnih.
Uzeo bih traktor s frezom i malcerom. Dvoumim se izmedu Goldoni E-50RS te Antonio Carraro Tigre 3800/3800f.
Prica je ista, cca 1.5 hektara maslininka vlastitog, 1.5hektara maslinika u renti, te vrt(nekadasnji vinograd) za sad 3000m2, moze se promjenit na 4000m2 sljedece godine. Sta se tice frezanja, priprema za povrce sade se pomidori lubenice tikvice i ostalo, nema puno nekih 10 sati rada moja procjena. Al opet lakse nego s kultivatorom 3 dana jahanja. Malcer kasnije za obradu izmedu redova, maslinik, s vremenom bi se pocastia s automizerom, za laksu prehranu masline te vocki(3000m2 90-100 limuna/maranci).

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Uzmi ono sto ti je jeftinije. Ono sto ti je lakse i blize nabaviti rezervne djelove i koji su jeftiniji.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja kupujem traktor već neko vrijeme.
Najvažnije karakteristike su mi: Okretnost, 4x4, min 10 brzina, što jači motor, manjih dimenzija, servo volan, servisna podrška, ergonomija i položaj sjedenja... I sa, svojim budžetom ne mogu naći to sve u jednom... Ako imaš veći budžet, ti možda i uspiješ...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Mislim da je ac bolji, sve na ruku, mjenjač pored sjedala, Pavin do sad za mene vrlo uslužna firma, tako da ja moj glas dajem za ac...jedino da si gledo jači model ko maxter onda bi se dalo već uspoređivat, ne znam koliko bi ti odgovaralo da si zadnji kotači veći radi maslina bolje model di su jednaki kotači

Verdura

Novi član
Tu od
20 Sij 2024
Poruka
8
Bas sam kod Pavina i gledao. Dosla mi je danas ponuda
Tigre 5800F s frezom 130 i malcerom 130
Cijena s pdv-om 26.267,50€

Stavio sam F verziju jer mi je on upario na “obicnog” Tigra manji malcer i frezu(120/115) razlika u cijeni je 2500€
Koliko vidim razlika izmedu F i “obicnog” je u podiznoj snagi 150kg, u kilazi samog stroja 200kg, te motor kod F verzije je stage 5 dok je kod obicnog stage 4. Jedina prednost je sta obicni ima najmanji radijus okretanja u klasi
Goldonia sam gledao u kralj K&M

Sam traktor je 22700€, freza 140cm agro kralj 1875€, malcer lupo 140cm 3500€ ukupno 27000€.

za usporedit bi bilo AC tigre 4000 i Goldoni E-50RS. Ipak je razlika sada u 6 ks. Samo bojim se da nebi imao za tu opciju.

Nebi isao na varijantu solis, iako je cjenovito dosta jeftiniji, kad vec kupujem isa bi na nesto poznato. Oduvik se znalo da su AC i Goldoni u samom vrhu.

Kod AC garancija je 2 godine, kod Goldonia je 1 godinu. Pavin je susretljivi sta se tice servisa, a kod goldonia oni ako ne dogovore nekog u dalmaciji tu bi mogao nastat problem. Trenutno su u dogovoru s nekim iz Zadra, ali…

Poletilo mi je oko na Goldonia jer cjenovna razlika u samom traktoru nije velika.

sta se tice para gornja granica je 27000€.

Najnoviji postovi

Na vrh