Ne znam kak je to posloženo na AC-u. Meni bi bilo logično da se kardan na glavnoj ručici (pišeš da ide malo teže) uključuje samo kad se planira posel s upotrebom kardana. Kod vožnje, oranja i drugih operacija bez upotrebe kardana je u isključenom položaju. Brza ručica je po meni predviđena za upotrebu kad se radi operacija koja koristi kardan. Želiš li da dulje traje opruga, nek za vrijeme korištenja operacija bez upotrebe kardana bude u radnom položaju (prenosi okretni moment kad ga ima) jer je glavna u neradnom. Možda je sve dimenzionirano tako da ručica za brzo uključivanje može biti stalno u neradnom položaju, a po potrebi uključena samo kad se želi pokrenuti kardan. Moje razmišljanje ne mora biti ispravno, ali smatram da ne može naškoditi stroju.
Pozdrav. Dugo me nije bilo ovdi, čitam zbog lošeg vrimena vani. Čini mi se da znam šta vam nije tu jasno. Izgleda, da pričate oko modela, kojeg ja nisam nikar mogao u živo vidjeti. Gledajuč po slikama, izgleda, kao da ima ovaj model 3 reduktore(krajna desna ročica)i 4 brzina u sredini. Predpostavljam, da je negdje još jedna ročica , koja ni na sliki i da je reverzer. Može još slika-položaj ove ročice, jer sam radoznal? Koja je godina izrade ovog traktora?
Predpostavljam, da je to samo dodatno kvačilo za vratilo(ljeva ručka), koja je moguče namiještena u traktor na dva načina. Il je to namiješteno izpred kompletne transmisije za vratilo il na kraju. To ti je jako važno tekom rada. Jer na AC-ju imaš možne obadvije modela ugrađene ovisno od modela.! Kdje je umiještena, jednostavno je saznati!. Sve u svemu kad nemaš priključaka na vratilu una treba da je u radnom položaju, da prenosi snagu kroz sebe, al izključen trebaš imati ručko uključivanja il izključivanja vratila, koja je još negdi na traktoru namiještena. Raditi treba sa njom, kao sa svim drugim ručnim kvačilima na drugim traktorima(malim ili velikima). LP
Zna mozda netko ima li ovaj moj traktor sinhronizirane brzine? U voznji mogu prebaciti iz 3. u 4. ali drukcije nikako.
NEmaš nikakvog sinhrona!. Ovo potpuno isto pitanje jesam postavijo glavnome mehaničaru u Agromehaniki kad sam imao 5400Normal Tigrone. Ak je sinhron, onda tekom vožnje bez međugasa može se preklopiti na nižje brzine. Postoje dijelimično sinhronizovani mijenjači, ali ne kod AC-ja koliko znam barem!.