• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Bolje i polovni ac nego novi hittner!
Pa ja dosta drzim do traktora reko bi svakih 30-40rs podmazivanje
Neka ti je sa srecom ja nisam imo vecih kvarova a moj radi i po 12 sati i ja na njemu i trpimo se, ako kupujes atomizer gledaj neki lagane konstrukcije da si na miru radi nosivosti.
Ma lagano se skine dve kacavide i ide dole.

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15
Jutro,

javljam dojmove sa prvog frezanja jučer. Prošlo je OK, treba mi još malo prakse, nije baš jednostavno na kosini raditi. Frezao sam u trećoj sporohodnoj gore i dolje.

Imam pitanje u vezi špera, nije mi baš jasno. Znači frezao sam u brijeg gore i tamo di je najveći uspon
se traktor počeo ukopavat i vrtio je samo prednji lijevi kotač i desni zadnji i onda sam uključio prednju i zadnju šperu i opet je vrtio samo prednji lijevi kotač i zadnji desni ? Po tome onda špere ne rade ? Ako uključim šperu bi trebali svi kotači se isto vrtjeti?
To ima mehaničku šperu, nema nikakve ventile pa da su možda zacvikali?
Kak mogu najjednostavnije testirat ispravnost špere?

Hvala
(ugradio sam prednju šajbu i dobro je, vjetar ne puše opće dok se po cesti voziš)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Mislim da sam ja taj traktor gledo dugo se prodavo bio je i na njuškalu u na fejsu al nije tad bio farban. Sad mi se čini da je i dobro pofarban pogođena boja limarije ali šasija je malo fulana, i ja frezam u 3. sporoj to je okej brzina ma da bi ti sa tom frezom mogo i u 4. sporu.
Bit će da ti nisi ukopčo kako treba, moraš malo volanom lijevo desno i osjetit ćeš kad uhvati, to je sve mehanički i nema šta bit, ja točno pod rukom osjetim kad ulove i kad popališ blokade osjetiš i na volanu, sa prednjom se još i da nešto skretat al u kompletu skoro ništa...

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15
Je, šasija je bila špricana u antracit to sam skužio dok sam kupovao traktor kad su iza sve ruke i poluge bile ista boja antracit, čak su i stručnjaci išli špricat zamazanog traktora jer dok sam oprao traktor sa miniwashom su neka mjesta bila crna orginal boja... A blatobrane i maske sam ja skinuo pobrusio sve namazao sa antikorozivom i plastificirao sa cink primerom i sa RAL 3020 i odlično je ispalo sve.
Čini mi se da baš nisu pazili na traktor tj bio je vjerojatno vani na kiši stalno jer je bilo dosta vanjske hrđe i zdrapani... Onaj moj TV koji je bio troduplo stariji je bio limarijski bolji nego ovaj sad.
Ma samo da nisu skidali radne sate ostalo me ne muči😜

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Tvoj je bolji, konstrukcijski je jači mislim da su na te šasije išli motori do 60ks tako da trebo bi te vječno služit, mome je ovo sad 3. motor a šasija nije dirana, čak ni piksirano ništa a ima mrvicu u actio lufta ali nadrukam mast pa bude okej...
Pogledaj za te blokade kad budeš mogo probaj moraš osjetit kad ulovi, ja nikad nebi uzeo fiksni model, zglobni su okretni i ako znaš radit jednako sigurni, ja imam moga na 93cm stisnuto i plašim se jer nema zamjene ovakvih dimenzija, novi major ide na 95cm ali je duži skoro pola metra🤣 to meni puno znači za okretat se u malo prostora.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Taj se prodaje vec dosta a po meni na ovu cijenu koju traži neće ga ni prodat...puno previše novaca, min 30% previše, a vidi se da je limarija na njemu rađena, fale prednji blatobrani. Ne znam preko slika sta je sa ostatkom ali bolje preskočit ga

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15
Treba ić vidjet traktor, meni na slikama okey izgleda. Neznam zašto nema blatobrane prednje, već sam to vidio na dosta traktora, možda im smeta za neki posao.

Ak sam ja prodao TV 818 za 3500eura a ovaj je jaci i ima servo po meni vrijedi 5-6 ako je sve u redu sa traktorom.

Jourek

Aktivni član
Tu od
20 Lis 2014
Poruka
176
Prodaval se dugo u Zagorju kolko vidim, a ovaj ga sad ima god dana. Blizu mi je pa možda pogledam, na kaj obratiti pažnju?

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Eto i službeno je objavljeno, grupa Maschio-Polo je postala 100 % vlasnik Antonia Carrara. Od 2016. su imali 50 % dionica u vlasništvu. Ne znam je li to dobro ili loše za AC, ali ako će biti kao s Goldonijem i Kinezima, ne piše se dobro po pitanju kvalitete i inovacija. Ipak je zarada na prvom mjestu danas.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Stari Antonio je prvi u Italiji 70-tih godina otvorio istraživački-razvojni centar u području strojarstva. Od tud je dolazila svjetski poznata i priznata kvaliteta AC. Trebalo je imati viziju i hrabrosti tada napraviti takvo što. Do svojih zadnjih dana je bio prisutan u timu razvoja novih proizvoda. Slažem se da je šteta što su prodali to nekome, tko nije primarno samo u tome, već svaštari.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bolje da su vlasnici iz branše, nego mirovinski fondovi, kao npr. AGCO grupe (Fendt, Valtra, MF).

Grgmund

Novi član
Tu od
5 Sij 2023
Poruka
4
Evala ljudi, uplacena kapara za novi TN5800 s nastavcima. nadam se samo da ga necu cekati predugo jer rok isporuke kazu cca 8.-9 misec. nikad nisam kupio nesto takvo tako da se nadam da je to normalno cekanje ili su talijani spori :ppp sve u svemu veselim se radu s novim traktorom na jesen

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pred 20g. smo uplatili i čekali Samea od Božića do konca travnja...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Evala ljudi, uplacena kapara za novi TN5800 s nastavcima. nadam se samo da ga necu cekati predugo jer rok isporuke kazu cca 8.-9 misec. nikad nisam kupio nesto takvo tako da se nadam da je to normalno cekanje ili su talijani spori :ppp sve u svemu veselim se radu s novim traktorom na jesen
Cjena?

Najnoviji postovi

Na vrh