• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

D

Dragan.S

Guest
Pozdravljam obozavaoce AC,nov sam na forumu,odnedavno imam 5400 tigrone (2006)i trebajumi njegove tehnicke karakteristike.Unapred hvala.

D

Dragan.S

Guest
Karakteristike motora sumi manje vise poznate,vise me zanima koje je ulje u hidraulici,dali je isti rezervoar za ule od volana i od hidraulika ili su to zasebna dva rezervoara.Koje ulje se tu koristi i koliko staje.Na koliko se menja.
Kada sednem na traktor pa sa desne strane pored rucica za hidraulik(tacnije ispod njih)nalaze se dve male rucice kao slavinice,neznam cemu sluze.Imam jos tako sitnih pitanja ali za sada dosta da nepreteram.Pozdarav i hvala.:prayer:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
mislim da ti je isti rezervar za hidrauliku,volan i za prednje diferencijale,a zaseban za zadnje diferencijale,kod mene ti ide 21l ulja -transhidrol jd50.mjenja se na 400radnih sati-tako pise u knjizici ali ako nemjesalj ulje iz drugih posudenih strojeva-npr prikolica,neki malčer sta ima hidro pomak ili sta ti ja vec znam,možes i vise,ujedno ulje iz tog spremika ti se koristi i za ventil kipe,uglavnom za te izlazne ventile,jer ista pumpa tera hidrauliku,volan izlaze,a to ulje ujedno podmazuje i deiferencijale.

eo jedan zamazani
P1030008_zps9db19787-1_zps629d58d3.jpg

Posljednje uređivanje:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Karakteristike motora sumi manje vise poznate,vise me zanima koje je ulje u hidraulici,dali je isti rezervoar za ule od volana i od hidraulika ili su to zasebna dva rezervoara.Koje ulje se tu koristi i koliko staje.Na koliko se menja.
Kada sednem na traktor pa sa desne strane pored rucica za hidraulik(tacnije ispod njih)nalaze se dve male rucice kao slavinice,neznam cemu sluze.Imam jos tako sitnih pitanja ali za sada dosta da nepreteram.Pozdarav i hvala.:prayer:

Evo imam uputstva za upotrebe-
ovo sta 2 stanice,kje imaš predpisana ulja,a napiši ako te još što točno sa priručnika zanima,ču ti pročitati.

D

Dragan.S

Guest
Hvala za uputstvo .Nesto sam razumeo nesto pretpostavio.Prednji diferencijal pa ono + neznam šta ta reč znači.Dali je zelena cevčica sa desne strane merac nivoa ulja prednjeg dif.Dali je ovo uputstvo veliko(koliko ima strana) koje ima član reideri dali ga ima na netu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Hvala za uputstvo .Nesto sam razumeo nesto pretpostavio.Prednji diferencijal pa ono + neznam šta ta reč znači.Dali je zelena cevčica sa desne strane merac nivoa ulja prednjeg dif.Dali je ovo uputstvo veliko(koliko ima strana) koje ima član reideri dali ga ima na netu.

prednji diferencijal + črpalka

črpalka = crpka (pumpa)

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854

Tako kako je kazao AJVANHU. Piše to ukupno,jer koriste isto ulje.I ova elena cevka tako je-ovo je mjerač.Imat treba negdje usrijed cjevke.

Uputstvo ima 36 stranica u slovenačkom i 50 u Angleskom verzijom uputstva za upotrebo,tako je došlo sa traktorom,kojeg sam kupio polovnog.

Na neto češ pronači vjerojatno malo toga.I sam tražim spere parts,rezervne djelove svuda i nema jih ni na netu ne kod upotrebivača traktora:rolleyess:

Evo još dvije stranice kopirane sa uputstva u slovenačkom jeziku koje več imam na računaru, uputstvo za naštelanje kočnica i skica ako če ti šta pomogniti

Kod ovog traktora što ga imaš pazi obavezno na mazanje zgloba vzdolžnega kretanja(čahure-OSCTIO zglob) sa specialno mastjo,i redovno ga maži posebno tamo,jer ako dobije luft(vazduh)onda ču pederti i osovine ili vratila kroz sebe. tada če stvarati jako buko kao mitraljez u nizbrdo.

D

Dragan.S

Guest
Tako kako je kazao AJVANHU. Piše to ukupno,jer koriste isto ulje.I ova elena cevka tako je-ovo je mjerač.Imat treba negdje usrijed cjevke.

Uputstvo ima 36 stranica u slovenačkom i 50 u Angleskom verzijom uputstva za upotrebo,tako je došlo sa traktorom,kojeg sam kupio polovnog.

Na neto češ pronači vjerojatno malo toga.I sam tražim spere parts,rezervne djelove svuda i nema jih ni na netu ne kod upotrebivača traktora:rolleyess:

Evo još dvije stranice kopirane sa uputstva u slovenačkom jeziku koje več imam na računaru, uputstvo za naštelanje kočnica i skica ako če ti šta pomogniti

Kod ovog traktora što ga imaš pazi obavezno na mazanje zgloba vzdolžnega kretanja(čahure-OSCTIO zglob) sa specialno mastjo,i redovno ga maži posebno tamo,jer ako dobije luft(vazduh)onda ču pederti i osovine ili vratila kroz sebe. tada če stvarati jako buko kao mitraljez u nizbrdo.

Hvala za informacije dosada,a koja je to specijalna mast-dali pise u uputstvu.Voleo bih doci do tog uputstva kompletnog na neki nacin ako je to moguce .Nadoknadio bih vam tu uslugu .

T

tuaregr10

Guest
Nadam se da sam uspeo,

Evo jos jedne slike

Pozdrav Dragan.S :arrow:
Dobar je ovaj vaš AC, lijepo izgleda, ovako sa slika čini se očuvanim, svaka čast, pravi stroj :prayer:.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Hvala za informacije dosada,a koja je to specijalna mast-dali pise u uputstvu.Voleo bih doci do tog uputstva kompletnog na neki nacin ako je to moguce .Nadoknadio bih vam tu uslugu .

heh kato nek ti to pojasnim:
Posebno mast trebaš koristit za taj zglob.ja upotrebivam GRAFIT mast i je sive boje,a v Agromehanki(dobavljač AC za SLO)kazao mi,da imaju samo nekvu crveno za prodati.Pa onda nisam pitao,dali je bolja crvena nego grafit.

Na kratko za vse čahure možeš upotrebivat grafit mast,a kdje ima ležajeva upotrebivam obično litijevo mast.

Šta se tiče uputstva:
Pokazao sam ti 4 stranica uputsvenog priročnika sa SLO verzije.
Istina je,da 35 stranica nije puno dosta,tako da ti ovo mogu skenirati ,a kaži što bih imao radije SLO ali ANG verziju.

Koji motor ima u tvome AC-ju?Lombardini ili VM?Moj je VM

D

Dragan.S

Guest
Nadam se da sam uspeo,

Evo jos jedne slike

Pozdrav Dragan.S :arrow:
Dobar je ovaj vaš AC, lijepo izgleda, ovako sa slika čini se očuvanim, svaka čast, pravi stroj :prayer:.

Skoro je nov 350 h .Hvala

heh kato nek ti to pojasnim:
Posebno mast trebaš koristit za taj zglob.ja upotrebivam GRAFIT mast i je sive boje,a v Agromehanki(dobavljač AC za SLO)kazao mi,da imaju samo nekvu crveno za prodati.Pa onda nisam pitao,dali je bolja crvena nego grafit.

Na kratko za vse čahure možeš upotrebivat grafit mast,a kdje ima ležajeva upotrebivam obično litijevo mast.

Šta se tiče uputstva:
Pokazao sam ti 4 stranica uputsvenog priročnika sa SLO verzije.
Istina je,da 35 stranica nije puno dosta,tako da ti ovo mogu skenirati ,a kaži što bih imao radije SLO ali ANG verziju.

Koji motor ima u tvome AC-ju?Lombardini ili VM?Moj je VM
Za mast cu se nekako snaci. Motor je VM.Uputstvo mi mozes poslati sa SLO.
verzije(krace je),nekako cu ga protumaciti.Voleobih da mi se pruzi prilika da ti se oduzim .Hvala.

Posljednje uređivanje od moderatora:

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Da sam skupio novaca kupio bi jednog Tigronea, ovako se moram zadovoljit sa ovim malim polovnim Ym:cry:

Prilozi

• P1140497.JPG
    P1140497.JPG
    38.8 KB · Pregleda: 293
D

Dragan.S

Guest
Nije ni on los , ovih dana sam pravio istu ovakvu dasku za sneg.

Najnoviji postovi

Na vrh