Već neko vrijeme gledam voćarsko-vinogradarski traktor i AC mi je tiha patnja... svašta sam gledao, ali stalno se nekako vratim na AC. Od priključaka bi koristili najviše malčer, malo frezu i možda špricu ili atomizer za vinograd. Nagiba ima dosta tako da sam nekako zaključio da ne bi zglobni. Zadnje sam gledao 4400 Country i nedavno sam išao vidjeti 4400 HST 2011. za kojeg mi čovjek nije ni rekao da je hidro pogon, a ja nisam pitao jer to obično ljudi naglase. Istini za volju da mi je rekao da je HST ne bi ga ni išao gledati jer sam nekako skeptičan prema nepoznatom.
Uglavnom, kad sam već bio tamo sam probao traktor i moram priznati da mi se taj koncept hidro pogona svidio - daš gas trakto ide, pustiš traktor stane. Dosta mi se taj koncept čini interesantan, pogotovo na terenu gdje ćemo mi raditi. To je praktički traktor "automatik" - nema kvačila, nema šaltanja, samo gas. Ide nekih 25 po cesti, ali nije nam to bitno jer se nemamo kaj puno voziti - sve što bi radili je u krugu manje od 1km.
E sad, moje pitanje je što vi mislite o tom konceptu? Što mislite o samom radu s takvim traktorom dok je sve ispravno? Što smo s održavanjem - ok, može otići hidro motor od pogona, može otići hidro pumpa, većini nam je hidraulika "tamo neki bauk" i navikli smo na getribu, korpe, lamele i bla...
Npr. da li postoji nešto što se s klasičnim traktorom s getribom može raditi, a s ovim ne može?