Evo servis odrađen.... opran predfilter nafte, novi filter nafte, novi filter ulja, opran filter hidraulike (mislio sam staviti novi, ali kad sam vidio da je ovaj ko novi samo sam ga oprao u benzinu, osušio i vratio natrag), nova ulja u motoru, prvom diferencijalu/hidraulici, zadnjem diferencijalu i novi antifriz.
E sad, pojavila su se dva pitanja....
1.) jel zna netko gdje bi bio odušak ulja zadnjeg diferencijala... kad sam otvorio šeraf bilo je nekog pritiska unutra pa je ulje prvo prsnulo van..... pretpostavljam zaštopan odušak....
Iako moram priznati da se nešto apsolutno meni neobjašnjivo dogodilo - kad sam ispustio sva ulja, par sati se sve iskapalo dok sam obavljao neke druge stvari i onda sam zatvorio sve šerafe i drugo jutro točio ulja. Motor nisam palio - traktor je bio na miru u garaži i kad sam ponovno otvorio šeraf zadnjeg diferencijala ponovno sam osjetio da se neki pritisak stvorio unutra i da je došlo do "olakšanja" kad sam otvorio šeraf.... kaj se najeo graha pa je bio nadut ili kaj?
2.) Kako smo već zaključili da traktor ima dvostepeno kvačilo.... ima ručicu između nogu kojom se pali kardan na obrtaje motora ili sinhronizirano s kotačima, a onda s lijeve strane ima ručku kojom se može bez kuplunga paliti ili gasiti kardan.... e sad... kad je uključen kardan "dolje", a isključen na ovoj ručki sa strane ako je kardan prazan vrti se..... ako npr. krpom primim osovinu stane... jel to normalno ili je to pokazatelj da taj drugi stupanj ne odvaja do kraja? i ako da kako se to štela?