Pozdrav svima na forumu.
Od prije dva mjeseca postao sam vlasnik AC-a Tigrone 7000 King Maxi I serije 14, traktor sa VM 1053 SU motorom, godine proizvodnje 1984, navodno sa 4062 radna sata.
Traktor je kupljen od preprodavača koji ga je uvezao iz Italije i ja sam do sada s njim napravio nekih 10 sati, a najveće opterećenje mu je bio malčer ali kratko samo radi isprobavanja. Bez obzira na starost odlučio sam ga se kupiti jer mi se dopao, a trebam upravo takav traktor, uz to je dobro izgledao s obzirom na godine. Pali od prve, ne dimi, registriran je i sve je izgledalo u redu. Kod mene se neće izmučiti jer sam do sada radio oko 30 sati godišnje, sada možda oko 50 sati zbog toga jer ću s njim u mali vinograd (špricanje, malčiranje i možda frezanje).
Ovdje na forumu u ovoj temi saznao sam dosta informacija o AC traktorima. No nitko, osim člana
@newTomo nije spominjao ovaj model.
Problem je što nemam nikakve dokumentacije, pa bi vas molio ako imate nešto od dokumentacije da mi pošaljete ili ustupite, može i uz naknadu.
Na internetu sam pronašao
priručnik koji mi je pojasnio mnoge stvari oko mehanike i hidraulike.
No ono što mi nije jasno i što nisam saznao koja ulja su preporučena za taj traktor. Dolazi zima i mislim ga dotjerati da bude na proljeće u potpunosti spreman i htio bih promijeniti sva ulja i podmazati ga.
E to mi nedostaje, neki priručnik za održavanje, pa ako imate neka saznanja ili priručnik bio bih vam zahvalan da to podijelite.
Koliko sam zaključio pregledavajući forum, mada se radilo o drugim modelima, u prednji diferencijal i hidrauliku ide isto ulje 15W-40 STOU. Da li staviti INA transhidrol 85 UTTO?
Navodno isto ulje ide i u motor, a u zadnji diferencijal 80W-90. Kakva su vaša iskustva?
Ako možete pomoći oko ovoga bio bih vam zahvalan.
Ovih dana postaviti ću i nekoliko slika.
Srdačan pozdrav.