• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

Brezač

Novi član
Tu od
29 Tra 2025
Poruka
7
Pozdrav, imam AC Supertigre 5500, na njemu su trenutne gume 8 25 16, vrijeme je da se zamjene pa me zanima da na njega stavim 260/70 R16 da dobijem malo na sirini jer je traktor sirok 120 cm trenutno.
Zanima me sad koje bi bile prednosti i nedostatci ako bih presao na ove šire gume, dali trazit nove iste velicine ili ic na sire.
Hvala.

Brezač

Novi član
Tu od
29 Tra 2025
Poruka
7
Nisu bas, dobio bi sve ukupno 12 cm na širini, bio bi 132 sirok ako racunamo matematicki po sirini ove gume.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,057
Čini mi se da si nekaj fulal u računu. Ako je guma šira 6 cm, a mislim da je razlika manja, toliko bu i proširenje traktora. Pol razlike širine ide prema unutra. Ako baš imaš velike bočne nagibe i veliku opasnost prevrtanja, dodaj kotače izvana na postojeće.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,984
Da, +12 bi dobil ako i felge raširiš za po 3cm, tak da unutarnja širina ostane ista;)

Najnoviji postovi

Na vrh